Co konzumovat pro mladší vzhled aneb elixír mládí existuje

Co konzumovat pro mladší vzhled aneb elixír mládí existuje
Kdo by si nepřál být stále mlád, zastavit čas a oddálit stárnutí? Existují však potraviny a doplňky stravy, které vám pomohou v boji s časem – stačí je pravidelně zařadit do vašeho jídelníčku a zůstanete svěží mnohem déle.

Co je od „bé“, to je dobré

Borůvky a brokolice. Borůvky jsou při pravidelné konzumaci natolik prospěšné, že je můžete považovat za drahocenný elixír mládí. Jsou plné antioxidantů, které pomáhají tělu bojovat proti civilizačním chorobám, zvláště ceněný je zde antioxidant antokyan – zvyšuje tvorbu kolagenu a má tudíž antiaging vlastnosti. Brokolice je zase díky esenciálním aminokyselinám, které umí pochytat volné radikály, skvělou prevencí široké škály nemocí – a to včetně rakoviny.

Zdroj: Autor: Roman Samborskyi / Shutterstock

Konopný olej

Konopný olej dnes seženete v každé větší drogerii nebo v prodejnách zdravé výživy. Jeho zdravotní účinky jsou pro organismus natolik pozitivní, že se mu říká přírodní zázrak. Při pravidelném užívání prokazatelně oddaluje stárnutí, krom toho však také působí prospěšně na trávicí systém a má antibakteriální účinky. Obsahuje vysoké množství vitamínů a minerálů, ale také prospěšné omega-3 a omega-6 mastné kyseliny.

Jeho zdravotní účinky jsou pro organismus natolik pozitivní, že se mu říká přírodní zázrak.

Jak se tedy stravovat?

Abychom si prodloužili mládí, je doporučeno jíst přirozené, tedy nezpracované potraviny – například zeleninu, ovoce, ořechy a různá semínka. Tyto potraviny by se měly ve vašem jídelníčku objevovat několikrát denně – přirozeně naberete vitalitu a zdraví prospěšné látky. Průmyslově zpracované potraviny jako uzeniny nebo čokoládové tyčinky stojí na opačném konci – ty co nejvíce omezte.

Které další potraviny oddalují stárnutí?

  • quinoa,
  • rajčata,
  • ořechy,
  • chlorela,
  • spirulina,
  • aloe vera a další

Omládli jsme, ó Adonai!

Zdroj:

  • autorský text