Jaké je vaše duchovní zvíře pro dosažení harmonie ducha i těla

Jaké je vaše duchovní zvíře pro dosažení harmonie ducha i těla
Duševní a a tělesné harmonie můžete dosáhnout mnoha způsoby. Pokud ale rádi meditujete a snažíte se dbát na svou duši a pečovat o ni, aby se vám díky duchovní rovnováze lépe žilo, neměli byste opomíjet ani své totemové neboli duchovní zvíře. Jak ho nalézt?

V některých horoskopech se tvrdí, že každé znamení zvěrokruhu má své jasně dané totemové zvíře, které je s ním pevně spjato díky svým vlastnostem a charakteru. Ale není to tak úplně pravda. Duchovní zvířata se řadí pod oblast šamanismu a i šamani dříve prohlašovali, že žádný člověk nemá po celý svůj život jen jedno duchovní zvíře.

Zvířata se mění v různých etapách našeho života a proměňují se i podle toho, co zrovna řešíme, a které zvíře tedy potřebujeme povolat na pomoc. Hledání duchovního zvířete tedy nemusí být vždy snadné. Ale pokud to své najdete, pomůže vám lépe se vyrovnat s náročnými situacemi a naučí vás lépe jít dál vaším životem.

Hledání duchovního zvířete

Duchovní zvíře není totéž, co váš domácí mazlíček. I pokud tedy patříte mezi zaryté milovníky psů, může vaše totemové zvíře být třeba orel. Duchovní a reálná sféra spolu totiž nijak nesouvisí.

Při hledání svého duchovního zvířete se musíte ponořit sami do sebe.

Najděte si místo, kde se cítíte dobře, kde je klid a nic vás neruší. Můžete si pustit meditační hudbu nebo být jen v tichu. Zavřete oči a začněte zhluboka dýchat. Pokud máte praxi s meditováním, bude to pro vás snazší. Ale i pokud jste ještě meditace nezkoušeli, můžete své duchovní zvíře nalézt. Snažte se vyčistit si hlavu, zapomenout na starosti a strasti vnějšího světa a ponořit se jen sami do sebe.

Až se vám to podaří, vytvořte si ve své fantazii jakousi bránu do světa totemových zvířat. Někteří experti doporučují, že si máte v duchu představit, že někam skáčete – tedy prudce proniknete do dosud neprozkoumané říše vašeho podvědomí. A pak pomalu, nenásilně pátrejte po zvířeti, které už tam možná dávno je, jen jste ho ještě neobjevili.

Bývá to zvíře, které vás podvědomě něčím fascinuje, které obdivujete, s nímž se v realitě často setkáváte nebo které je vám velmi blízké svou povahou.

Nalezení harmonie

Pokud naleznete své duchovní zvíře, pomůže vám lépe dosáhnout harmonie ducha i těla. I tam, kde už si nevíte rady, vám právě ono může pomoci. Je jakýmsi vaším patronem, rádcem, strážcem. Je vždy s vámi a vy víte, že se na jeho sílu, inteligenci a odvahu můžete vždy spolehnout.

Pokud jste své duchovní zvíře ještě neobjevili, je možné, že se vám zjeví ve vašich snech. Stejně jako vám vaše sny mohou napovědět, že se vaše předchozí duchovní zvíře již vytratilo a přeměnilo se na jiné.

Duchovní zvířata

Vaše duchovní zvíře může být jakékoliv, neexistují zde žádná omezení ani pravidla – může to být motýl, stejně jako kůň či tygr. Tak jako je každý člověk jedinečný, i s jeho osudem spjatá totemová zvířata jsou vždy originální.

Nejčastějšími duchovními zvířaty jsou nicméně tato:

  • Jestřáb – je proslaven svou dravostí, nic ho neodradí od jeho cíle a je to přirozený lovec zvyklý vítězit
  • Jelen – zakládá si na své inteligenci a zároveň mírumilovnosti, je elegantní, zná své místo ve společnosti a vždy je středem pozornosti
  • Medvěd – důležitá je pro něj síla a značná inteligence, ale zároveň je velmi činorodý a vždy postupuje strategicky krok za krokem vpřed
  • Havran – ač by se mohl na první pohled zdát jako posel zlých zpráv, v duchovním světě je tomu u havranů zcela opačně a jsou dokonalými rádci, inteligentními tvory a těmi, kteří vidí dál než ostatní
  • Had – je trochu tajemný a zdráhavý, občas i lstivý, a projevuje se zejména svou nezkrotností a intuitivním chováním
  • Vlk – krásné, chytré a komplexně přemýšlející zvíře, které vyniká svou nezávislostí a vyhýbá se společnosti, ale zároveň je všemi obdivované a rádo sní o budoucnosti
havran
Zdroj: Artur Bociarski / shutterstock | havran
Zdroje článku: