Druhý jazyk lásky aneb jak můžete dát svému partnerovi najevo, že ho milujete

Druhý jazyk lásky aneb jak můžete dát svému partnerovi najevo, že ho milujete
Líbí se vašemu partnerovi rčení jako „činy mluví hlasitěji než slova“ nebo „můžeš mluvit, ale umíš chodit“? Pokud ano, je pravděpodobné, že jeho hlavním jazykem lásky jsou skutky.

V tomto příspěvku vysvětlíme tenhle jazyk lásky, podíváme se na některé příklady a nabídneme vám typy, která vám pomůžou tento jazyk posílit!

Vysvětlení

Znalost jazyka lásky vašeho partnera vám může pomoci zjistit, jak dává a přijímá lásku. U lidí, kteří milují skutky, není láska pociťována ani tak abstraktními slovy a záměry, jako spíše viditelnými činy a následnými kroky. Lidé, jejichž hlavním jazykem lásky jsou skutky, pociťují vaše zbožňování podle toho, co děláte.

Činy, které jdou nad rámec, jim pomáhají pocítit vaši lásku k nim. Mohou to být věci jako sekání trávníku, mytí nádobí nebo vstávání uprostřed noci, abyste se postarali o malého a nechali vás spát. Cokoli, díky čemu se váš partner může cítit oceněný nebo co mu může pomoci usnadnit život. Nejsilnější skutky jsou ty, které jsou vykonány spontánně nebo bez požádání. Skutky, které překonávají očekávání.

Vyčistěte partnerovo auto, než se probudí, zdroj: Africa Studio / Shutterstock

Podívejme se na příklad!

Řekněme, že partnerka má za úkol umýt nádobí. Dělá to už léta. Partner, jehož hlavním jazykem lásky jsou skutky, si na to zvykl. Je tím tento čin méně smysluplný? Neměl by, ale někdy toto očekávání může tento čin zatemnit. Mytí nádobí vnímá jako akt služby, který je přehlížen.

Pokud jsou pro vás nebo vašeho partnera skutky služby hlavním jazykem lásky, je důležité vést o těchto věcech otevřený rozhovor. V tomto případě to může být oboustranné. Zůstaneme-li u výše uvedeného příkladu, pokud chce partnerka projevit svou lásku, možná bude muset přemýšlet o skutcích, které jdou nad rámec očekávání. Věci, které jsou spontánní nebo jedinečné. Na druhou stranu by měl partner vidět a ocenit všechny skutky, které denně dělá, aby jim usnadnila život, i když je dělá už léta.

Hledejte drobné skutky, které mohou u vašeho partnera vyvolat velkou odezvu.

Připravte snídani, oběd nebo večeři, pokud váš partner obvykle vaří, zdroj: Lucky Business / Shutterstock

Příklady skutků služby

  • Připravte snídani, oběd nebo večeři, pokud váš partner obvykle vaří.
  • Vyčistěte partnerovo auto, než se probudí.
  • Vezměte děti a nechte svého partnera několik hodin odpočívat bez povinností.
  • Vyneste odpadky.
  • Vyzvedněte poštu.
  • Při nákupu potravin si vyzvedněte jejich oblíbenou svačinu.
  • Otevřete jim dveře.
  • Náhodně je po dlouhém dni vzít do jejich oblíbené restaurace.
  • Postarejte se o rodinu a dejte jim den volna.
  • Udělejte jejich oblíbenou aktivitu na rande, i když to není vaše první volba.