Jak vybrat dovolenou podle znamení zvěrokruhu: Bude se vám líbit spíše na chatě v horách nebo na lehátku u moře?

Jak vybrat dovolenou podle znamení zvěrokruhu: Bude se vám líbit spíše na chatě v horách nebo na lehátku u moře?
Každý má jinou představu o své ideální dovolené. Někdo by ji nejraději celou prochodil na horských túrách a jiný by sebou zase plácl na lehátko u moře či bazénu. I v takovém vybírání nám může pomoci právě znamení zvěrokruhu. Tak se podívejte, jaká je nejvhodnější dovolená právě pro vás.

Beran

Pro energické Berany je nejlepší aktivní a akční dovolená. Nějaké válení a odpočívání pro ně totiž rozhodně není. Svůj volný čas se snaží využít na maximum, a tak na dovolené nejraději hodně sportují a chodí na výlety po horách nebo v přírodě.

Býk

Pro Býky znamená dovolená především klid, pohodlí a odpočinek. Nejvíce si ji užijí, když nikam nespěchají, kochají se krásnou krajinou a vychutnávají si místní jídlo. Nemají rádi přeplněná turistická místa, ale užijí si to jak v hotelu u moře, tak v hezky zařízené chatičce na venkově. Nejraději vyráží na menší pláže, skrytá a neznámá místa v přírodě, a především do těch nejlepších restaurací a barů.

Blíženci

Blíženci jsou impulzivní a spontánní, a tak je jejich dovolená často jedna velká improvizace. Žádné velké plánování u nich tedy nečekejte. Spokojí se i s kratšími výlety, ale nebojí se troufnout si ani na velké dálky. Není u nich však neobvyklé, že plány změní i na poslední chvíli. Nesnáší nudu, takže na dovolené nejraději poznávají místní kulturu i lidi a vyhledávají nejrůznější zážitky.

Rak

Rakům moc nezáleží na tom, kam vyrazí, hlavně když to bude s lidmi, které mají rádi. Dlouhé cesty do zahraničí je spíše stresují, ale u moře se cítí dobře. Proto je pro ně nejvhodnější pobytový zájezd, u kterého nemusí nic sami řešit. Užijí si ale také rodinný pobyt na chalupě nebo v penzionu, kde si odpočinou a stráví čas se svými blízkými.

Lev

Lvi milují luxus, ale vědí, že za nezapomenutelnou dovolenou nemusí jezdit do pětihvězdičkových hotelů ani velkých dálek. Stačí jim jen mít kolem sebe ty správné lidi. Potřebují zažívat něco velkolepého, čím se poté mohou všem chlubit. Navíc na dovolené mají příležitost poznávat nové lidi a ukazovat ostatním, jak umí zazářit ve společnosti.

Panna

Panny neumí odpočívat a jejich dovolené rozhodně nejsou relaxační. Pečlivě a včas dovolenou plánují, a to do těch nejmenších detailů. Nechtějí ztrácet čas, a tak nejraději volí poznávací zájezdy s nabitým programem, kde toho uvidí úplně nejvíc a nebudou mít čas na žádné flákání. Volno si však dokáží užít i doma, a to doděláváním nedokončené práce v domáctnosti nebo na zahradě.

Váhy

Váhy jsou na dovolené typickými plážovými povaleči. Nikam nespěchají a dovolenou berou jako čas relaxace a odpočinku. Nejraději ji tráví na lehátku u vody s drinkem a knížkou. Mají kolem sebe však rády i dobrou a pohodovou společnost, se kterou mohou poznávat místní krásy. Když si ještě k tomu užijí si i trochu toho nakupování, budou úplně nejšťastnější.

Štír

Štíři si dovolenou umí pořádně vychutnat. Jezdí na místa, kde se cítí sami sebou a nepotřebují k tomu ani žádnou společnost. Vystačí si sami se sebou nebo jen se svými nejbližšími, kterým mohou věřit. Dovolené s velkou partou lidí nejsou nic pro ně. Nejraději prožívají neobvyklé zážitky a lákají je dávná a tajemná místa a památky.

Střelec

Pro Střelce je dovolená čas zábavy a odpočinku, a to s pořádnou partou lidí. Milují nejrůznější večírky a party, kde si znovu popovídají i s těmi, které dlouho neviděli. Kromě toho však zbožňují také cestování po celém světě. Jsou zvídaví a užívají si dobrodružství a překvapení, takže své cesty ani tolik neplánují. Rádi poznávají nová místa i lidi, ať už jsou kdekoliv.

Kozoroh

Kozorozi si na dovolené nejvíce užijí mix odpočinku, sportu a poznání. S předstihem ji plánují a mají ji pečlivě promyšlenou i po finanční stránce. Svůj volný čas si snaží vychutnat naplno, ale nikam se neženou. Mají rádi dovolené pod stanem a v přírodě, ale mají také svá oblíbená místa, na která se často vracejí.

Vodnář

Nezávislí a svobodomyslní Vodnáři potřebují na dovolené sbírat zajímavé zážitky a navštěvovat nová místa. Často mění plány a nechávají věci volně plynout, protože se nechtějí ničím omezovat. Chtějí si hlavně užívat co nejvíce zábavy a objevovat nové věci. Proto rádi navštěvují hrady, zámky a muzea nebo se věnují různým kreativním činnostem.

Ryby

Ryby nemají rády povalování u vody, odpočívají spíše aktivně a kreativně. Nejraději navštěvují klidná místa, která mají nějakou atmosféru. Milují hlavně hrady a zámky, které je umí skutečně okouzlit. Nepotřebují proto jezdit daleko, stačí jim nějaká historická nebo zajímavá místa. Vyhovují jim hlavně rodinné apartmány, ale občas si dopřejí i luxusní hotel.

Zdroje: