Doplňte vitamín C do vašeho těla přirozeným způsobem

Doplňte vitamín C do vašeho těla přirozeným způsobem
Vitamín C je velmi prospěšným druhem vitamínu, který pomáhá našemu tělu udržet správnou obranyschopnost a přináší mnoho dalších pozitivních účinků. Vyhoďte ze svého nákupního košíku doplňky stravy s vitamínem C, k jeho doplnění tyto produkty totiž vůbec nepotřebujete.

Zamyslete se nad svým jídelníčkem

V regálech obchodů najdete nejrůznější vitamínové mixy nebo doplňky stravy, které mají za úkol jediné. Doplnit vaše tělo o hodnoty, které vám zřejmě k celkovému zdraví těla chybí. Přitom tyto doplňky vůbec nepotřebujete, stačí se jen zamyslet nad svým jídelníčkem. Pestrá a kvalitní strava nese totiž mnoho zdravého obsahu, který stačí k doplnění všech důležitých živin a vitamínů k potřebnému kvalitnímu životu.

Zdroj: Autor: Evan Lorne / Shutterstock

K čemu je dobrý vitamín C?

Vitamín C je výborným bojovníkem za vaši posílenou imunitu. Jako velmi silný antioxidant dokáže ochránit každou buňku vašeho těla. Podporuje hojení nejrůznějších ran i celkové zdraví pevné a krásné pokožky. Nedostatek vitamínu C poznáte velmi jednoduše. Vyznačuje se především větším krvácením z dásní, nezdravou kůží nebo celkovou slabostí a bolestí kloubů, svalů či nedostatkem energie.

Potraviny s vysokým obsahem vitamínu C

Mezi ty nejzákladnější potraviny s vysokým obsahem vitamínu C jistě patří nejrůznější druhy ovoce. Hodně vitamínu C doplníte tělu díky konzumaci ananasu, manga nebo jahod či kiwi. Papája je stejně vhodná, ta navíc bojuje proti překyselení organismu.

Jako velmi silný antioxidant dokáže ochránit každou buňku vašeho těla.

Zařaďte do jídelníčku zázvor

Zázvorový čaj je slavným bojovníkem proti nachlazení a různým menším nemocem či pro posílení imunity. Kořen zázvoru obsahuje velké množství vitamínu C, je v něm obsažen také podíl železa, vápníku, hořčíku, zinku i fosforu. Díky této kombinaci zabráníte každému viru při vstupu do vašeho těla.

Nejoblíbenějšími plody s obsahem vitamínu C jsou zajisté všechny citrusy, šípek nebo červená řepa. Pokud doplníte svůj jídelníček těmito plody, pak se o svou imunitu rozhodně nemusíte bát.