Jak by vám chutnal domácí pečený čaj?

Jak by vám chutnal domácí pečený čaj?
Domácí pečené čaje jsou o 100 procent něco jiného než kupované. Zkrátka se jim to vůbec nevyrovná. Co je domácí, to je domácí a to platí nejen u čaje, ale prakticky u všeho.

Příprava pečeného čaje není nikterak složitá, takže by to měli zvládnout i teenagery, pokud chtějí udělat radost mamince či babičce. Pečený čaj je totiž i skvělým dárkem a není se čemu divit. Můžete zkombinovat úplně všechno ovoce, které máte rádi a chuť bude vždy originální. 

Pečený čaj – melancholie

Na domácí pečený čaj žádný pytlíčkový prostě nemá, to můžete slyšet od kohokoli. Pokud máme večer dlouhou chvílí a třeba si s rodinou sedneme k televizi, abychom si popovídali a rozebrali, co se dnes dělo a co máme naplánované na zítra, je čaj jedním z "přihlížejících".

Mnoho rodin čaj pije, ale většinou jen pytlíčkované, kupované, pokud ale jednou ochutnáte pečený čaj, nikdy nebudete chtít pít nic jiného. 

Pečený čaj vám tedy může zpříjemnit chladné a dlouhé zimní večery a uvidíte, že se nemýlím. Dříve ho dělávaly naše babičky, protože před nějakými 80 lety se ještě pytlíčkované čaje nedělaly. Potřebovali něco, co je večer zahřeje a co bude rychlé na přípravu. No a bezpochyby, něco domácího, ze zahrádky. Tak začaly experimentovat a vznikl z toho pečený čaj. Dnes jim za to vděčíme, můžeme si ho upravit do různých podob. Hlavní postup a ingredience ale zůstávají neměněné. 

Co cítíme v pečeném čaji? 

Díky tomu, že pečený čaj se z velké části skládá jen z ovoce, tak cítíme kousky ovoce, které je příjemně spečené. Vím, že někdo tohle nemá úplně rád, ale pokud se to zalije horkou vodou a později třeba vylouhuje, není to ani poznat. Nedílnou součástí je také trocha alkoholu, která tam tvoří příjemnou chuť a vůni. 

Zdroj:

  • autorský text