Povaha vašeho dítěte se dá částečně vypozorovat už z jeho prvních slov

Povaha vašeho dítěte se dá částečně vypozorovat už z jeho prvních slov
Když děti začnou mluvit, je to nádhera. Ze začátku to je jen spojování slabik, pak následují první slůvka, jako je máma a táta. Slovník dětí se začne rychle rozrůstat a než se stačíte nadechnout, vaše dítě umí mluvit. Jakou má ale dítě povahu podle jeho prvních slov?

Dítě říká často slovo ano

Dříve dítě používalo různé zvuky k vyjádření souhlasu, dnes však již umí mluvit a říkat slovo ano. Jak moc ho od něj slyšíte? Pokud je říkání slova ano časté, dítě nemá negativní povahu a k věcem neklade moc odpor, takové dítě může mít vlastnosti spojené s ochotou vždy pomoct, komunikativnost a dobrosrdečnost, což může být výhoda i nemusí, posuďte sami.

Dítě říká často slovo ne

Vyložený odpor k něčemu a s ním spojené slovo ne bývá docela častý výskyt u dětí, které nemají k věcem a celkovému okolí důvěru. Slovo ne ale může používat i dítě kvůli nezájmu k dané věci nebo aktivitě. Dítě má zkrátka svůj názor a nechce trávit čas něčím, co ho nezajímá. Jeho možné vlastnosti, jako jsou pracovitost, cílevědomost a inteligence mu zkrátka nedovolí dělat něco, co nechce.

Dítě říká slovo táta

Když daný rodič uslyší vyslovit jeho jméno, je to mnohdy to nejkrásnější, co rodič v ten den uslyší. Někteří chlapi jsou navenek tvrďáci, tohle ale dostane každého chlapa. Když dítě začne říkat slovo táta, znamená to, že se v jeho blízkosti cítí v bezpečí a dělá mu radost jeho přítomnost. Povahou je to radostné a láskychtivé malé děťátko.

S tátou se cítí v bezpečí a silní, Zdroj: Yuganov Konstantin/ Shutterstock

Dítě říká slovo máma

Doposud dítě slovo máma neřeklo, ale jakmile spustí, nedá se to zastavit. Dítě bude mít rádo rodinný život a bude si užívat každičkou chvilinku s rodinou jako například společné obědy, večeře a rodinné výlety.