Jaké bude vaše dítě narozené v roce 2022, v čínském roce Tygra?

Jaké bude vaše dítě narozené v roce 2022, v čínském roce Tygra?
Začátek čínského nového roku letos připadá na 1. února, kdy se přehoupneme z uplynulého roku Buvola do nadcházejícího období ve znamení Tygra. Pokud letos očekáváte narození potomka a chcete vědět, jaké vlastnosti mu čínský horoskop přisoudí, čtěte dál.

Děti, které přišly na svět ve znamení Tygra, dostávají do vínku věčný optimismus. Jsou nebojácné, zvídavé a mají neomylný smysl pro hledání zábavy. Jakmile povyrostou, bývají všude okamžitě středem pozornosti. Malí Tygři zpravidla nejsou stydliví, snadno si hledají nové přátele a nemají problém s komunikací, takže není překvapením, stanou-li se z nich vůdci celého dětského hřiště.

Zvědavost a dobrodružná povaha

Dítě narozené v čínském znamení Tygra může mamince přidat pár vrásek a šedivých vlasů. Připravte se na to, že váš potomek rozhodně nebude sedět tiše v koutě s obrázkovou knížkou. Právě naopak – v bytě se může proměnit v učiněnou demoliční četu a z venkovních hrátek se bude pravidelně vracet se šrámy a modřinami.

Dostatek prostoru pro fyzickou aktivitu

Aby byl váš malý Tygr spokojený, zajistěte mu v dětském pokoji dostatek prostoru pro fyzickou aktivitu. Stejně jako divoká kočkovitá šelma, která je tomuto čínskému znamení inspirací, bývá Tygr pohybově nadaný a fyzicky zdatný. Pokud dostane příležitost, může být velmi úspěšný v týmových i individuálních sportech.

Další základní potřebou je pro dítě ve znamení Tygra společenský kontakt. Celkem mu nezáleží na tom, jestli ho přivedete mezi dospělé nebo jeho vrstevníky. Vašim přátelům bude na návštěvách vzrušeně vyprávět o svých dobrodružstvích a vysvětlovat své velkolepé plány, zatímco v dětském kolektivu se neomylně ujme vedení a zmíněné plány se nejspíš pokusí zrealizovat.

Výrazné ego

Už od malička se u zrozenců znamení Tygra projevuje výrazné ego, které je potřeba krotit. V dětství a pubertě čeká rodiče těžký úkol, aby si dítě nevynucovalo rozmazlování a nestalo se pro své okolí malým tyranem, který musí mít vždy pravdu.

Jakmile ale váš malý Tygr dospěje, dostane se ke slovu obrovská dobrosrdečnost, která je pro toto znamení typická, a ta už bude jeho ego správně usměrňovat po zbytek života.

V období školní docházky můžete u Tygřího dítěte narazit na jeden zásadní problém, a tím je nuda. Jakmile je pro něj tempo učení příliš pomalé nebo téma nepovažuje za zajímavé, nebude škole věnovat pozornost.

Přitom ale každá špatná známka zraní jeho ego, nemluvě o tom, jaké následky by měl výsměch ze strany spolužáků. Včas si s učiteli vysvětlete, že pokud vaše dítě ve vyučování zlobí a nedosahuje dobrých výsledků, je to pravděpodobně jen tím, že se nudí. A pak hledejte vhodné řešení.

Malí Tygři zpravidla nejsou stydliví, Zdroj: Puttachat Kumkrong / Shutterstock

Příliv radosti a optimismu

S dítětem ve znamení Tygra vás čeká příliv radosti a optimismu do života, řada krásných dobrodružství, ale taky hodně práce s výchovou. Není to dítě, které by bylo tiché a skromné. Malý Tygr vyžaduje péči, dostatek vhodných aktivit a nových podnětů, a někdy může být těžké uhlídat jeho bezpečnost.

Přesto vám ale vždy vykouzlí úsměv na tváři, protože už od dětství s ním bude zábava, jako s žádným jiným.

 

Zdroje:

Zdroj článku:
  • www.buildingbeautifulsouls.com