Co byste měli vědět o dítěti ve znamení Kozoroha a jak k němu přistupovat

Co byste měli vědět o dítěti ve znamení Kozoroha a jak k němu přistupovat
Pokud se vaše dítě narodilo v období mezi 21. prosincem a 21. lednem, patří do slunečního znamení Kozoroha. Přišlo na svět pod nadvládou ctižádostivé planety Saturn. K jeho vlastnostem bude pravděpodobně patřit citlivost, inteligence a sebevědomí.

Vyžaduje pozornost

Vaše dítě si potrpí na vaši přítomnost. Potřebuje mít věci v pořádku, a to včetně své rodiny. Pokud jsou všichni doma pospolu, je spokojený. Malý Kozoroh udělá cokoli, aby upoutal vaši pozornost. 

Je perfekcionistický

Malý Kozoroh chce mít vše dokonalé. Hotové domácí úkoly, krasopisně nadepsané sešity a všechno připraveno složené úhledně v tašce. Ano, možná je to trochu přehnané, ale k realitě to nemá daleko. Pokud je cílem vašeho dítěte úspěšně absolvovat školu, na svých výstupech si dá hodně záležet. 

Je ambiciózní

Pokud si vaše dítě něco zamane, nejspíš toho taky dosáhne.

Bude pro vás velmi obtížné jej dostat od piana, pokud si zamane, že vyhraje celostátní kolo malých klavíristů. Jeho vytrvalost a soustředěnost mu pomůže dosáhnout jakýchkoli limitů.  

Dobře se přizpůsobuje

Dítě narozené ve znamení Kozoroha se velmi dobře přizpůsobuje podmínkám, ve kterých se právě ocitá. Pravděpodobně nebudete mít problém naučit Kozoroha všechny ty první návyky jako je stolování, trénink na nočník a chození do školky.  

Je soběstačný

Malý Kozoroh působí jako zralé a dobře vychované dítě. Je to rozený andílek a v rodině se právem stává obletovaným. Dítě Kozoroh bývá rychle samostatné. Pokud ve svých zádech vnímá oporu, vystačí si v lecčem sám. 

Jak k dítěti ve znamení Kozoroha přistupovat:

  • Přestože je Kozoroh od přírody soběstačný, je zapotřebí rodičovského dohledu. Jako rodič mu můžete pomoct budovat sebevědomí. Važte si jej a oceňte všechnu jeho snahu, i pokud nevedla k úspěchu. Kozorozi se málokdy vzdávají, ale pod tíhou rodičovského tlaku by mohli všeho rychle nechat. Proto je důležité, abyste jej v jeho úsilí povzbuzovali. 
  • Podpořte jeho inteligenci a zvídavost. Hrajte společenské hry, jezděte na výlety a choďte do galerií. 
  • Poslechněte si jeho sny a cíle, protože jsou blízké jeho srdci. Proto je berte vážně, i kdyby se vám zdály nesmyslné.

Zdroj:

  • Autorský text