Diety slavných: Kterou vyzkoušíte vy? Tu Angeliny Jolie nebo vévodkyně Kate?

Diety slavných: Kterou vyzkoušíte vy? Tu Angeliny Jolie nebo vévodkyně Kate?
Slavní a diety. Spojení, které je tu s námi snad již odpradávna. Slavní lidé jsou pro mnohé inspirací k vlastnímu hubnutí a celkově ke změně stravovacích návyků. Přemýšlíte také o nějaké dietě? Zde se můžete inspirovat celebritami a jejich zkušenostmi.

Angelina Jolie

Jednou z osobností, které si vyzkoušely netypickou dietu, je i známá herečka Angelina Jolie. Dietu zvolila kvůli roli v období po narození svých dvojčat. Chtěla se dostat na svou původní váhu. V jejím jídelníčku nesmělo být mléko ani sůl. Dále se musela vyvarovat alkoholu, kávě i černému čaji. Herečka dále nejedla ani potraviny obsahující kvasnice. Mezi produkty, které byly pro tento typ diety naopak vhodné, patří bílé jogurty, ryby, sýr Cottage či bylinkové čaje.

Gwyneth Paltrow

Další osobností, která je známá svým držením diet, je populární herečka Gwyneth Paltrow. Ta se, stejně jako Angelina Jolie, rozhodla shodit svá kila po těhotenství. Nerozhodla se však pro klasickou dietu, nýbrž pro makrobiotickou stravu. Takováto strava obsahuje velké množství ovoce, zeleninu, obilniny, luštěniny či mořské řasy. Povoleny jsou i mléčné výrobky, částečně maso a vejce. Zcela vyloučená je konzumace rafinovaných cukrů či vysoce průmyslově zpracovaného jídla. Gwyneth Paltrow ale kromě zmíněné diety ke zdařilé postavě pomáhá i časté cvičení.

Ben Affleck

Americké herec Ben Affleck vyzkoušel jinou dietu. Ta se nazývá Dieta 5:2. Již z názvu je patrné, o co se jedná. Pět dnů v týdnu můžete konzumovat cokoli, avšak bez přejídání. Zbylé dva dny v týdnu ale nesmí váš energetický příjem přesáhnout 2500 kJ.

Reese Witherspoon | Zdroj: Denis Makarenko / Shutterstock

Reese Witherspoon

Perfektní postavou oplývá i herečka Reese Witherspoon. Ta se rozhodla pro své hubnutí zvolit takzvanou kojeneckou dietu. Dieta je jednoduchá: zahrnuje stravu vhodnou pro kojence. Patří mezi kontroverzní způsoby, jak zhubnout. Součástí diety je konzumace přesnídávek, dětských kaší, neochucených rozemletých jídel apod. Dále je potřeba pít dva litry tekutiny denně. Ostatní věci jsou zakázány. Dieta se však zdá, na příkladu proslulé herečky, velmi účinná.

Audrey Tautou

Francouzská herečka Audrey Tautou se rozhodla pro jinou metodu hubnutí. Zvolila takzvanou středomořskou dietu. Nejedná se o dietu v pravém slova smyslu. Její princip spočívá v tom, že jíte pouze středomořskou stravu. Ta je některými odborníky pokládána za nejzdravější stravu vůbec. Součástí středomořské kuchyně je velké množství ovoce a zeleniny, spousta vlákniny, drůbež nebo ryby. Také je zde zahrnuto relativně velké množství olivového oleje.

Vévodkyně Kate

Mezi slavnými, kteří vyzkoušeli nějakou zajímavou dietu, je i vévodkyně Kate. Ta se jí rozhodla podstoupit kvůli své potřebě snížit váhu před svatbou. Dieta se dělí na tři fáze. V té první se zaměřujete pouze na potraviny s vysokým příjmem bílkovin a to po dobu dvou až sedmi dnů. Ve druhé fázi se zaměřujete na zeleninu. V závěrečné fázi můžete znovu jíst potraviny jako je chléb, ovoce a dokonce i sýr.

Nalákala vás některá z diet? Vyzkoušeli jste už některou ze zmíněných?

 

Zdroje:

Zdroj článku:
  • www.fit-day.cz