Jak vybrat koberec do dětského pokoje

Jak vybrat koberec do dětského pokoje
Kulatý nebo obdélníkový, omyvatelný nebo s nízkým vlasem, barevný nebo neutrální. Jak vybrat nejvhodnější koberec do ložnice vašich dětí, aby byl krásný, bezpečný a zároveň se dobře udržoval.

Dětské koberce hrají jednu z hlavních rolí v dětském pokoji, protože kromě toho, že jsou dekorativním prvkem, mohou také představovat funkční prvek, doplněk, na který si mohou děti lehnout a hrát si, a přitom si užívat teplý a pohodlný povrch.

Na trhu jsou koberce všeho druhu, s bizarními a veselými tvary a barvami, schopné přeměnit dětskou ložnici na prostor, ve kterém vládne radost a zábava.

VYBERTE TVAR PODLE VELIKOSTI MÍSTNOSTI

Při výběru koberce do dětského pokoje musíte vzít v úvahu jeho tvar a velikost. Ať už vyberete čtvercový, kulatý nebo obdélníkový, důležité je, aby byl koberec úměrný velikosti ložnice. Z praktického hlediska jsou nejlepší koberce, které můžete vyprat v pračce.

Co se tvarů týče, fantazii se meze nekladou, ale je dobré zvážit tvar prostoru, ve kterém bude koberec umístěn. Příklad? V dlouhé úzké místnosti zvolte obdélníkový koberec, zatímco čtvercové nebo kulaté koberce jsou ideální pro umístění do středu čtvercové místnosti.

NEJORIGINÁLNĚJŠÍ BARVY

Nyní se dostáváme k výběru barvy, která je nezbytná pro to, aby dětská ložnice získala atmosféru a charakter. Sbohem růžová a modrá, je čas dát prostor novým odstínům barev pro veselý pokoj.

Teplé tóny, jako je červená a žlutá, dodávají dětské ložnici energii, zatímco studené tóny, jako je modrá a zelená, dodávají ložnici relaxační tón. Je nemožné něco pokazit s neutrálními odstíny, jako je béžová a bílá, které dokonale ladí s jakýmkoli stylem nábytku.

NEJVHODNĚJŠÍ MATERIÁLY PRO DĚTSKÉ LOŽNICE

Že se dětský pokoj může proměnit ve skutečné bojiště, není žádné tajemství. Mezi pastelkami, hračkami, hlínou a temperami je riziko obarvení koberce značné. Z tohoto důvodu se doporučujeme koberec s jednoduchou údržbou. Hodně módní jsou vinylové koberce, které se dávají do prostoru, kde si děti často na podlaze hrají. Tyto koberce jsou měkké, dobře izolují a jejich úklid je nenáročný.

Koberec ale může být také místem k odpočinku, pro listování v obrázkových knihách a poslouchání poutavých příběhů. A pak si můžete vybrat měkký koberec, třeba s krátkým vlasem, nebo tkaný z přírodních vláken, skutečné měkké hnízdečko pro vaše děti.

Zdroj: Artazum / Shutterstock.com

INTERAKTIVNÍ KOBERCE PRO MALÉ DĚTI

Labyrinty k procházení, světy k prozkoumání, fantastické figurky, poskakující čísla: hrací podložky jsou vlajkovou lodí ložnice snů pro malé děti.

Nejen, že zařídí pokoj velmi originálně, ale umožní dětem hrát si bezpečně na měkkém a pohodlném povrchu. Na trhu existuje mnoho typů, které mohou stimulovat hru a zvědavost dětí podle různých věkových skupin.

KOBERCE DO POKOJE PRO TEENAGERY

Děti rostou a s nimi se mění i jejich pokoj. Z místa her a zábavy se stává oázu soukromí a klidu, kde mohou studovat, chatovat s přáteli a poslouchat hudbu.

Od jasných barev dětství se přechází k chladnějším nebo neutrálním odstínům, jako je modrá, béžová, šedá. Stejně tak praktické koberce lze vyměnit za měkčí a pohodlnější modely, třeba tkané z přírodních vláken.

Zdroj:

  • autorský článek