Děti a jejich ideální prázdniny podle znamení zvěrokruhu: Co byste s nimi v létě měli podniknout?

Děti a jejich ideální prázdniny podle znamení zvěrokruhu: Co byste s nimi v létě měli podniknout?
Letní prázdniny už jsou za dveřmi a děti budou mít brzy spoustu času dělat všechno, co mají rády. Zatímco některé si rády hrají venku a jiné nevylezou celé léto z vody, ostatní zůstávají raději doma. Co si na prázdninách jednotlivá znamení užívají nejvíce a jak s vašimi dětmi nejlépe trávit čas?

Beran

Malí Berani mají nekonečné množství energie. Jsou hraví, zvídaví a nadšení pro každou aktivitu. Už od mala rádi experimentují a nejraději by o prázdninách dělali každý den něco jiného. Nápady na nové hry a výlety jsou u nich tedy vždy vítány. Znamená to ale také, že jsou hodně neposední a špatně se soustředí jen na jednu věc.

Navíc se začnou hodně rychle nudit, takže může být náročné jim neustále hledat nějakou zábavu. Vystačí si sice i sami, ale zároveň rádi zastávají vůdčí pozici, což může vést k tomu, že vám bude váš Beránek celé léto nelítostně rozkazovat. Dávejte si tedy pozor, aby vám jejich samostatnost a ambicióznost nepřerostly přes hlavu.

Býk

Býci jsou už od dětství hodně spjatí s přírodou. Skvělou volbou je pro ně tedy procházka v parku nebo lese. Spoustu zábavy si užijí také při zahradničení na zahradě. Zkuste je tedy naučit alespoň zalévat květinové záhony, protože díky tomu budou blízko přírodě, ale zároveň stále v pohodlí vlastního domova. Prázdniny jsou pro ně ale také časem odpočinku, takže si rádi jen tak zalenoší. Můžete s nimi vyzkoušet také meditaci, protože ta Býky většinou přitahuje i v nízkém věku.

Blíženci

Blíženci si o prázdninách nejvíce užijí na táboře. I malí Blíženci jsou totiž neskutečně společenští, energičtí a zvídaví. Navíc milují zábavu a té si s ostatními dětmi na táboře užijí až až. Možná se jim bude stýskat, protože s rodiči mají většinou silné pouto, ale vzpomínky z tábora jim zůstanou na celý život. 

Rak

Jako správné vodní znamení Raci milují vodu, a to v jakékoli podobě. Rádi proto tráví prázdniny u bazénu, rybníka nebo na pláži. Jsou ale citliví a spíše stydliví, takže čas raději tráví s rodinou a s lidmi, které už dobře znají. Nejlépe pro ně tedy uděláte, když naplánujete rodinnou dovolenou někde u vody.

Lev

Pro malé Lvi je léto časem oslav, grilovaček, turnajů a různých soutěží, ve kterých se mohou před ostatními předvést. Rádi tráví čas se skupinou svých kamarádů nebo ve větší společnosti. Rádi jsou totiž středem pozornosti, a když se něco hraje, můžete počítat s tím, že budou kapitány celého týmu. Chytí se tedy každé příležitosti zazářit před publikem, takže jim uděláte radost pořádáním nějaké společenské akce nebo pozváním jejich kamarádů na přespání.

Panna

Panny z prázdnin možná zpočátku nebudou úplně nadšené, protože jim naruší jejich zaběhlou každodenní rutinu. Je tedy možné, že se brzy začnou nudit, protože na takový režim nejsou zvyklé. Hodí se proto si s nimi popovídat, o tom, co by o prázdninách chtěly dělat a vytvořit s nimi prázdninový plán, který jim ve všem tom chaosu nastolí alespoň nějaký řád. Pokud je chcete ještě více zabavit, dejte jim nějaký projekt nebo výzvu, na kterém budou moci pracovat a ony budou spokojené, že jsou něčím zaměstnané.

Váhy

Malé Váhy mají rády hudbu, takže je zabavíte tím, že jim dáte nějaký hudební nástroj nebo je vezmete na koncert. Zkuste s nimi také párkrát vyrazit na hřiště, kde si okamžitě najdou nové kamarády. Může pro ně ale být těžké řešit s ostatními dětmi spory, protože se snaží být spravedlivé a nikomu nenadržovat.

Štír

Štíři jsou introvertní už jako děti, a pokud mají nejlepšího kamaráda, snaží se toho co nejvíc využít. Hlavně pokud jejich kamarád bydlí poblíž, budou u něj pravděpodobně trávit celé dny. Chovají se poněkud majetnicky, takže od přátel vyžadují pozornost a chtějí, aby jim obětovali všechen svůj čas. Rodiče Štírů většinou mají radost, že navazují nějaký sociální kontakt, ale protože odmítají dělat cokoliv jiného a vídat se i s jinými lidmi, po chvíli to může být opravdu vyčerpávající.

Střelec

Střelci milují cestování a rozradostníte je jakýmkoliv výletem nebo cestou. Rádi objevují nová místa, i kdyby to mělo být jen blízké muzeum nebo les za domem. Každé menší dobrodružství je pro ně totiž nezapomenutelným zážitkem.

Kozoroh

Kozorozi jsou vážní a ambiciózní už od mala, takže rádi pracují na nějakých svých projektech. Uchytí se i u prodeje limonády nebo oblečení. Na létě také milují tradice, takže jim uděláte radost tradiční každoroční dovolenou nebo rodinným výletem. Vážně berou také přípravu do školy, protože za dobré známky jsou ochotni skutečně bojovat a tvrdě pracovat.

Vodnář

Vodnáři jsou kreativní a svobodomyslní, takže rádi cokoliv vytváří. Dejte jim tedy volnost a pravděpodobně vás svými díly opravdu překvapí. Nikdy ale nevíte, co přesně mají za lubem, takže je dobré je čas od času zkontrolovat, abyste měli jistotu, že nehrozí žádné nebezpečí.  

Ryby

Přemýšlivé Ryby berou prázdniny jako čas na snění a odpočinek. Zvládnou celé hodiny přemýšlet a ztrácet se ve vlastních myšlenkách. Jsou také hodně umělecké, takže si rády kreslí nebo cokoliv vyrábí. Zkuste si s nimi tedy najít čas na nějakou kreativní činnost, aby se jen samotářsky nepovalovaly ve svém pokoji. Občas je také budete muset přemlouvat, aby se vůbec vysprchovali nebo si šly s někým popovídat.

Zdroj článku:
  • autorský text