Dalších 10 módních triků, které jsme se naučili od královské rodiny

Dalších 10 módních triků, které jsme se naučili od královské rodiny
Od členů královských rodin z celého světa se zpravidla očekává vytříbený šatník, který nikoho nepobouří, zároveň by však měl zaujmout. Zejména u britské šlechty jakožto nejslavnější z těchto rodin to pak platí dvojnásob. Jaké triky mají v rukávu?

Vyberte si drobné kabelky

Platí obecné pravidlo, že členky královské rodiny nosí malé kabelky. V rámci zachování elegance se totiž nehodí, aby s sebou tahaly obří tašku přeplněnou věcmi. Královna Alžběta i princezna Diana v minulosti prosluly svým vkusem na drobné kabelky, kterými vhodně doplnily svůj outfit.

Vyhněte se klínovým podpatkům

Existují některá královská pravidla, která se donedávna dodržovaly zejména v souvislosti s návštěvou královny Alžběty. Ta si v průběhu let vybudovala značný odpor k botám na klínku. I když tedy Kate Middleton nosila na veřejnosti boty na klínku, v přítomnosti královny se k tomu z úcty neodhodlala. Kate i Meghan pak běžně často nosily lodičky, které nikoho nepopudily, a navíc působily elegantním dojmem.

Pomoc s obouváním

I při nošení vysokých podpatků však nestačí je jednoduše nazout. V královské rodině existují speciální funkce pro služebnictvo, které se věnují specifickým rolím královského šatníku. Jednou z nich je královská stylistka Angela Kelly, která britské šlechtě – zejména královně – pomáhala i se správnou technikou obouvání. Divili byste se, jak je přitom právě tento parametr odívání důležitý.

Udržte řasy natočené

Vzhledem k tomu, že si královské dámy potrpí na přirozený vzhled, nepřipadají umělé řasy v úvahu. Aby tak například Meghan Markleová vypadala svěže, řasy si natáčí. Jak sama tvrdí, i přes to, že na sebe nedá ani kapku make-upu, díky natočeným řasám vypadá rázem svěžeji. Meghan často vyzdvihuje zejména své kleštičky na řasy Shu Uemura či řasenky Dior Show Iconic a Maybelline Lash Sensational Luscious Mascara.

Zkombinujte kabát a šaty

Co dělat, abyste byli v teple a zároveň v módě? Jednou z možností je zkombinovat kabát a šaty. Tento hybridní oděv vám navíc zajistí, že vám nebudou ve větru poletovat spodní lemy jednotlivých kousků oblečení. Navíc to řeší problém, že si královské rodiny na veřejnosti nesmějí svrchní oděv svlékat.

Oslňte zavinovacími šaty

Zavinovací šaty se staly hlavní doménou návrhářky Diane Von Furstenberg. Díky stahovacímu pásu vypadají dívky, slečny i dámy v královské rodině velmi elegantně, přičemž tento typ šatů perfektně ladí například s klasickým foukaným účesem, který nosí Kate Middletonová. Podobný styl pak čas od času volí také vévodkyně ze Sussexu Meghan Markleová.

Král Charles, zdroj: R.M.Nunes / Shutterstock

Vyhněte se ohnutým vlasům

Možná jste si všimli, že Meghan je navíc fanynkou nízkého volného drdolu. Proč často volí tento styl? Zřejmě je tomu tak proto, že tyto nízké drdoly zabraňují ohybu ve vlasech, který často dělá v účesu podivné tvary. Díky volnému drdolu tak Meghan může mít přes den elegantní účes a večer rozpuštěné prameny. Kdyby však nosila těsný drdol, zůstaly by jí ve vlasech frustrující vlny.

Udělejte dojem jednou barvou

Barvy byly odjakživa doménou královny Alžběty. Ne vždy je však třeba klást důraz na pravidlo čím víc, tím líp. Oslnit tak lze i s jednobarevnými sety. V dědictví Alžběty pak pokračují i mladší generace. Například Meghan často volí takové kombinace outfitů, kdy šaty i boty září skutečně jednou barvou. A takovéto modely pak vypadají skutečně slušivě.

Vyjádřete se oděvem

Královské ženy jsou obvykle odrazovány od toho, aby toho na sebe příliš prozrazovaly. Proto někdy spíše komunikují prostřednictvím svého oblečení. Když se tak například Kate Middletonová zúčastnila předávání cen BAFTA 2018, měla na šatech černou šerpu na podporu hnutí Time's Up. I jinde vévodkyně z Cambridge vysílá svým oblečením další jemné signály. Když se zúčastnila zádušní mše za svou zesnulou tchyni, princeznu Dianu, zvolila zvláštní vzor. Tento model Prada s potiskem máku byl vhodně zvolen pro vyjádření vzpomínky na šlechtičnu.

Porušte pravidla

Viděli jsme, že od královské rodiny se očekává dodržování mnoha pravidel a předpisů. Mnozí z nich však pravidla drze porušují. V tomto ohledu je odbornicí na ohýbání pravidel dle vlastní potřeby zejména Meghan, která tu a tam sáhne například po roztrhaných denim džínách. Překvapí však i princezna Anna, která v minulosti působila pozdvižení výraznými límečky či zlatými řetězy okolo krku.

Zdroje článku: