Jak dnes žije představitelka Cruelly, úspěšná herečka Glenn Close

Jak dnes žije představitelka Cruelly, úspěšná herečka Glenn Close
Pojďme nahlédnout do života jedné z populárních hereckých stálic, která je také velice žádanou dabérkou a filmovou producentkou. Díky své kultivované řeči propůjčuje často hlas svým hereckým kolegyním, kteří mají nežádoucí přízvuk.

Zázemí vlivné a bohaté rodiny a dobré zahraniční vzdělání

Rodačka z Greenwich se narodila 19.3. 1947 do aristokratické rodiny, která patří ke 4 zakládajícím rodinám města Greenwich a v tomto městě už vyrostlo 12 generací její rodiny. Ona však díky svému otci trávila dospívání jinde. Oba rodiče byli lékaři a otec se angažoval se svojí profesí v Africe, kde v Zaire bojoval proti Ebole, později v Kongu založil nemocnici a 16 let ji vedl. Následně se soustředil na boj proti AIDS. Glenn tak trávila školní léta na internátní škole ve Švýcarsku a prázdniny v Africe. Později se s matkou vrátila do USA.

Zdroj: Autor: lev radin / Shutterstock

Osudová přitažlivost

Svou kariéru začala Broadwayi a své první filmové úspěchy sklidila po natočení filmu Svět podle Garpa. Světovou proslulost ji přinesla role stalkerky Alexe Forresta, kterého si zahrál Michael Douglas ve filmu Osudová přitažlivost. Nadčasový snímek ukazuje, kam až může zajít psychicky narušený člověk, když nezávazný flirt zamění za lásku. Narušenou ženou zde byla právě Glenn a svému milenci udělala ze života hotové peklo. Její role byla Americkým filmovým institutem zařazena na 7. místo v žebříčku filmových padouchů za posledních 100 let.

Další práce

Ve stejném období si zahrála i v oceňovaném dramatu Nebezpečné známosti po boku Johna Malkovicha a Michelle Pfeiffer. Samozřejmě nezapomenutelná je jako Cruella ve filmu 101 dalmatinců. Na rozdíl od své role, v reálném životě má Glenn stále doma nějaké psy a má je velice ráda. Jako odpůrkyně kouření během natáčení musela vykouřit asi 200 bylinných cigaret.

Velkou popularitu ji přinesl seriál Nebezpečná advokátka (2007 až 2012), kde ztvárnila ženu, o které nejde jednoznačně říct, zda je hodná nebo zlá, ale obě tyto polohy Close zahrála brilantním způsobem.

Manželství si zkusila celkem 4x. A své jediné dítě porodila až v 41 letech.

Během kariéra získala 7 nominací na Oscara, 3 ceny Emmy a 2 Zlaté glóby.

Soukromý život

V soukromém životě to má herečka velice pestré. Manželství si zkusila celkem 4x. A své jediné dítě porodila až v 41 letech. Dcera už má za sebou také pár hereckých zkušeností. Většinou žije v činžovním domě, který obývá celá řada celebrit. Má výhled na Central Park West (New York).

Angažuje se proti diskriminaci lidí s bipolární poruchou, protože tuto nemoc má její sestra. Podporuje LGBT komunitu a ráda ztvárňuje lesbické a bisexuální postavy. Díky původů své babičky je příbuzná s Kateřinou Parrovou, poslední manželkou anglického krále Jindřicha VIII.

Zdroj:

  • https://www.latimes.com/entertainment-arts/movies/story/2021-04-25/oscars-2021-glenn-close-da-butt-dance
  • https://apnews.com/article/glenn-close-health-coronavirus-pandemic-academy-awards-music-e77b1ceb421ad59b04be54418d9e8d13
  • https://www.csfd.cz/tvurce/529-glenn-close/