Co říká znamení zvěrokruhu o vašem pracovním životě

Co říká znamení zvěrokruhu o vašem pracovním životě
Zvěrokruh vám může říct více než jen to, zda najdete lásku nebo vyhrajete v loterii. Podívejte se, co vaše znamení říká o vašem přístupu k práci.

Beran

Beran se v práci dokáže snadno podřídit a dodržovat předem stanovená pravidla, a to i přes svou silnou potřebu nezávislosti. Je bystrý a pečlivě, vnímá všechny chyby svých kolegů i nadřízených, ale vše si nechává pouze pro sebe. Pokud se dostane do potíží a je nespravedlivě obviněn, teprve pak předloží seznam nečestného jednání. Beran nemá problém pracovat přesčas, pokud je mu zaručena dobrá finanční odměna. 

Zdroj: Autor: Vzhyshnevska Nataliia / Shutterstock

Býk

Pro Býky bývá práce velmi důležitá. Pracovní úkoly však plní svým vlastním tempem a jejich pohodlí je pro ně vždycky na prvním místě. K cíli sice postupují pomalu, ale vytrvale. Jsou jedni z největších prokrastinátorů, a tak občas mívají problém s dodržováním termínů. V práci je víc než striktní příkazy podpoří pochvala a jemné pobízení.  

Blíženci

Blíženci jsou rádi v jednom kole a bez problémů vykonávají i více zaměstnání najednou. Milují vymýšlení nových plánů, projektů a organizování akcí. Potřebují být mezi lidmi, sami v kanceláři budou nešťastní a časem u nich může dojít k vyhoření. Mnohem raději bývají v pohybu a uprostřed akcí. Patří ke skvělým organizátorům.

Rak

Raci bývají spokojení v kancelářské práci, kde mohou pracovat s textem. Rychle a soustředěně si dokáží poradit i se záplavou administrativních úkolů. Své soukromí od pracovních záležitostí pečlivě oddělují a nenechají si do něj zasahovat zbytečnými přesčasy.  

Lev

Lvi do své práce vkládají obrovské množství energie a času. Nezřídka se oddají jedné profesi po celý život. Když už jsou v nějakém oboru zkušení, neradi se teplého místa na výsluní vzdávají. Jediná cesta, která je nutí jít dál je cesta vzhůru. Chtějí být obdivováni a oceňování. 

Panna

Panny berou své povinnosti vážně a práci odvádějí kvalitativně na vysoké úrovni. Je na ně spolehnutí, avšak svou striktností mohou působit trochu těžkopádně. Organizace a plánování patří k jejich silným stránkám. Lépe se jim pracuje samostatně než ve skupině. Mají tendence řídit se zadanými instrukcemi doslova a totéž očekávají i od ostatních.

Beran nemá problém pracovat přesčas, pokud je mu zaručena dobrá finanční odměna. 

Váhy

Váhy mají talent pro společenské vystupování a jednání s lidmi. Pro soustředěnou práci však preferují být o samotě. Jejich perfekcionismus jim nedovolí vysoké pracovní standardy ohrožovat vyrušováním ostatních. Váhy mají rády zajímavé nestresující úkoly, které je motivují a které mohou prokládat chvílemi odpočinku.

Štír

Dostanou-li Štíři důvěru se s pracovním úkolem popasovat sami, odvedou vesměs vynikající práci. Jsou zodpovědní a práci se snaží vykonávat dokonce až nad rámec svých povinností. Upřednostňují samostatnou práci před kolektivní. Pokud dělají něco, co jim nedává smysl, mohou propadat náladovosti a pesimismu.

Střelec

Střelci jsou pracovití a často horliví. Jsou-li nezkušení, je třeba na ně dohlížet, protože mívají tendence ke spontánním reakcím. Jako zaměstnanci směřují k nezávislosti a zpravidla jim okolnosti přihrávají dobré příležitosti. 

Kozoroh

Kozorozi jsou ambiciózní jedinci, kteří se nespokojí s obyčejným zaměstnáním. Touží přímo po vrcholných pozicích. Vůči společnosti jsou loajální do té doby, dokud je to stále v jejich zájmu. Dokáží vycítit ten správný moment, kdy odejít a zaměstnání změnit. Někdy mají problém rozlišovat mezi prací a volným časem. 

Vodnář

Vše, co Vodnáři dělají, přináší ostatním nadhled a dobrou náladu. Pokyny z vyšších míst nepřijímají ochotně, odmítají, aby jim někdo diktoval, co mají dělat. Jednoduše si myslí, že jejich postup je nejlepší. Mívají své specifické způsoby přístupu k práci a vyžadují určitou míru volnosti. 

Ryby

Zaměstnanci ve znamení Ryb bývají ochotní a nezištní, své zájmy často obětují obecnému blahu. Někdy se příliš podřizují okolnostem a zapomínají sami na sebe, což může vést k jejich rozhořčení. Jsou nesmírně citliví a špatně snášejí hrubé zacházení. Pokud to je možné, konfliktům se raději vyhýbají.

Zdroje: