Jak na čištění interiéru auta? S tipy od nás už se nebudete stydět přibrat spolujezdce

Jak na čištění interiéru auta? S tipy od nás už se nebudete stydět přibrat spolujezdce
Úklid se nemotá jen kolem domácnosti. Týkat se může i vašeho auta. Také interiér vašeho auta potřebuje vyčistit. V čistém autě se budete cítit dobře a nebudete se muset stydět přibrat kolegy a známé. Jak vyčistit interiér auta?

Posbírejte všechno smetí a na pomoc si vezměte vysavač

Zejména pokud máte děti, můžete mít problém s udržením čistoty ve vašem autě. Nepořádek v autě se na první pohled může jevit jako záležitost dlouhých hodin. Ve skutečnosti je to však otázka několika minut. Při úklidu tedy začněte tím, že z auta posbíráte všechno smetí, a to z i jeho přihrádky, z bočních dveří nebo z kapsáře před sedačkou vašeho dítěte. Při úklidu interiéru auta se bez vysavače neobejdete. Víte, že vysát vaše auto můžete v rychlosti i na některých benzínových pumpách? Před vysáváním vyndejte všechny podložky a vytřepejte je.

Už po vysávání může vaše auto vypadat o dost lépe. Kazit jeho čistý dojem však mohou skvrny na sedadlech. Na odolné skvrny si připravte pastu z jedlé sody a vody, kterou vetřete do skvrny a necháte působit. Poté pastu ze skvrny odstraníte pomocí hadříku namočeném v horké vodě. Vyzkoušet můžete i čištění sedadel v autě pomocí přístroje na čalounění. Tento stroj na čištění sedaček vás zbaví nejen skvrn, ale i prachu. Myslete na to, že musí sedadla ve vašem autě dobře proschnout.

Umyjte všechny plochy v autě, Foto: Space_Cat / Shutterstock

Ať se lesknou nejen okna, nýbrž všechny plochy

Po tom, co budou vaše sedadla v autě zářit čistotou, nezbývá nic jiného, než se zaměřit na palubní desku. Na tu existují nejrůznější přípravky, vystačíte si však s obyčejnou teplou vodou s mýdlem. Umyjte všechny plochy, na hůře dostupná místa si vezměte kartáček nebo vatovou tyčinku.

Pro dočištění špíny mezi jednotlivými tlačítky na palubní desce použijte technický líh. Při čištění auta se zaměřte na volant. Víte, kolik bakterií na něm uvízne? Ať už jdete odkudkoliv, vždy špinavýma rukama sáhnete na volant. Volant se proto doporučuje dezinfikovat průběžně. Po čištění nezapomeňte do auta umístit nějakou příjemnou voňavku, která vyčištěný interiér už jen podtrhne.

 

Zdroje:

Zdroj článku:
  • www.thespruce.com