Jak na čištění hřebenů, zubních kartáčků a štětců na make-up?

Jak na čištění hřebenů, zubních kartáčků a štětců na make-up?
Jak často čistíte hřebeny, zubní kartáčky nebo štětce na make-up? Také tyto věci potřebují pečlivé čištění. Zvlášť, pokud je používáte denně. Naštěstí to není nic, co byste nezvládli za pár minut.

Jak vyčistit hřebeny?

Hřebeny používáte denně, čemuž by měla odpovídat i frekvence jejich čištění. Na čištění hřebenů je dobré udělat si čas alespoň jednou týdně. Jaké nečistoty se na hřebenu hromadí? Je to tuk z pokožky hlavy, vlasy, prach a nánosy přípravků na vlasy. Čím déle hřeben používáte, tím více nečistot se na něm usazuje. Používání špinavého hřebene může být kontraproduktivní, protože nečistoty na hřebenu vrátíte zpět do svých vlasů. Pak se nemůžete divit, že se vám například nadměrně mastí vlasy, když je češete špinavými hřebeny.

Jak vyčistit hřeben? Hřeben zbavte všech vlasů a hrubých nečistot. Do misky napusťte teplou vodu a smíchejte ji s trochou šampónu nebo mýdla. Ponořte hřeben do vody a nechte chvíli působit. Hřebenové štětiny promněte v ruce nebo si na čištění hřebene vezměte jemný kartáček. Po umytí hřeben usušte. Hřebeny uchovávejte nejlépe v šuplíku či uzavřené krabici, aby se na ně zbytečně neprášilo.

Jak vyčistit štětce na make-up?

Aby líčení nebylo drama, je potřeba v čistotě udržovat také všechny štětce na make-up. Staré nánosy make-upu a další nahromaděné nečistoty mohou způsobit to, že se bude make-up špatně roztírat. Následkem používání špinavých štětců na make-up však může být i akné nebo vyrážka na pleti.

Aby líčení nebylo drama, je potřeba v čistotě udržovat také všechny štětce na make-up, Zdroj: New Africa / Shutterstock

Štětce opět zbavte všech hrubých nečistot. Během tohoto kroku zkontrolujte, jestli ze štětců nevypadávají štětiny. Nevhodných štětců se raději hned zbavte. Štětce ponořte do podobné lázně, kterou jste použili na hřebeny. Vyčistit je můžete pomocí šampónu nebo mýdla. Zkrátka použijte prostředek, který nedráždí vaši pleť. Savo nebo jiný dráždivý prostředek je naprosto nevhodný z toho důvodu, že může na pleti způsobit alergickou reakci.

Jak na čištění kartáčků na zuby?

Ačkoliv je po čištění zubů vždy vypláchnete, také potřebují čištění. Řeč je o zubních kartáčcích, na jejichž štětinách se hromadí bakterie z úst. Vždy se tak vyplatí ponořit kartáček přes noc do ústní vody s obsahem alkoholu, přímo do alkoholu nebo do roztoku vody a jedlé sody nebo do octa. Všechny tyto přípravky váš kartáček vydezinfikují.

 

Zdroje: