Inspirujte se tradiční čínskou medicínou a buďte spokojení

Inspirujte se tradiční čínskou medicínou a buďte spokojení
Zatímco při představě zboží z Číny si většina z nás představí něco velmi nekvalitního, v oblasti zdravotnictví je možné se nechat inspirovat. Čínská medicína je po celém světě rozšířená již po mnoha staletí – a zaznamenává úspěchy do dnešních dní. Přinášíme pár úžasných poznatků.

Princip všeho je rovnováha

Jin a jang – to jsou slova, která známe všichni. Protiklady, den a noc, které spolu dohromady vytvářejí harmonii celku. O podobnou harmonii se tradiční čínská medicína snaží i v případě našeho organismu.

Patříte mezi povahy cholerické? Zřejmě budete mít oslabené srdce, které je třeba trochu zchladit například správnou výživou. Dobré duše, které by se pro ostatní rozdali, si zase musí doplňovat teplý element do organismu, a snažit se udržet si energii, a neposílat ji ostatním. Principem souladu je prostě vždy rovnováha.

Zdroj: Autor: ViewStock / Shutterstock

Výživa

Zdraví stojí a padá na správné výživě. Zatímco u nás jsme masírováni reklamou, která nám podsouvá studené ranní jogurty a mléko, které zahleňuje organismus, Číňané mají jiný koncept. Ráno se do těla má dostat něco teplého a výživného. Teplý čaj spolu s miskou teplé polévky. Tepelně opracovaná zelenina, nikoli syrový kousek vytažený ze studené lednice. Člověk si tak udrží více energie, a jeho ráno je příjemné. Pomocí správně zvolené snídaně se může stát, že s budete na ráno dokonce těšit.

Složitá nauka

Aby člověk proniknul do tajů čínské medicíny, je třeba se v oboru vzdělávat několik let. Jedno vám však doporučí všichni, kdo se touto naukou zabývají – harmonie a soulad je principem ke štěstí – životním, i zdravotním.

Tradiční čínská medicína se snaží na člověka dívat komplexně, ne pouze z úhlu pohledu jednoho lékařského specialisty a dbá na harmonii.

Už jste někdy navštívili lékaře, maséra či terapeuta, který se vyzná v tradiční čínské medicíně?

Zdroj: