Narodili jste se ve znamení Štíra? Přečtěte si, jaká je Vaše povaha, schopnosti, klady i zápory

Narodili jste se ve znamení Štíra? Přečtěte si, jaká je Vaše povaha, schopnosti, klady i zápory
Štíři jsou neuvěřitelně loajální a přátelské znamení zvěrokruhu. Pokud jste vy nebo někdo z vašeho okolí Štír, tento článek vám pomůže dozvědět se o této osobě více a být vždy připraveni.

Datum: 23. října – 22. listopadu 2021

Prvek: Voda

Vládnoucí planeta: Pluto

Vlastnosti: Primární emocí je zrada, vypadá skvěle v kožené bundě, nevadí mu nepříjemné ticho; nemůže si být jistý, jestli to myslí vážně, nebo si dělá legraci; oči, které se vám dívají do duše

Slavní: Leonardo DiCaprio, Marie Antoinetta, Albert Camus

Jaká je osobnost Štíra?

Osobnost Štíra je hluboká propast nekonečné složitosti. Jsou to lidé, které je obtížné poznat. Jsou to psychologické pasti. Ve společnosti se pohybují zpoza oboustranného zrcadla, neustále vás skenují, čtou vás, zatímco vy vidíte jen svůj vlastní odraz. Raději jsou těmi, kdo kladou otázky.

Svým vnímavým skalpelem vás svlékají z kůže a dělají inventuru vašich pulzujících vnitřností. Zkoumají a tlačí. Znají maličkosti, které vám dělají dobře. Vaše tlakové body. Nenápadné způsoby, jak získat odpověď, kterou hledají. Jsou si velmi dobře vědomi moci, jejích toků a svého postavení v její matrici.

Čeho se Štíři bojí?

Štíři se nebojí většiny věcí, kterých se ostatní lidé bojí. Ne temnoty. Ani bolesti. Ani smrti. K těmto pravdám se staví čelem. Vědí, že smrt je nevyhnutelná. Místo aby v nich toto poznání vyvolávalo strach, je to brusný kámen, který zdokonaluje jejich úctu k životu. Štíři balancují na tenké hraně nepoznatelného. Život je tak zajímavější.

Štíři se bojí zranitelnosti. Pocitu, že je někdo poznává. Temnota může být úkrytem. Bolest může být záminkou k nedůvěře. Když se otevřou, dává to druhým lidem moc nad nimi a Štíři potřebují mít vše pod kontrolou. Iluze kontroly nad sebou a ostatními lidmi je to jediné, co jim dává pocit bezpečí tváří v tvář jinak nejistému světu.

Štíři se bojí zranitelnosti, temnota může být úkrytem, Zdroj: Antonio Guillem / Shutterstock

Jak svést Štíra?

Oblečte si oblečení, ve kterém budete vypadat nevinně. Zkombinujte ho s lehce rozmazanými očními linkami, aby poznali, že jste pod povrchem trochu rozverní. Ztlumte světla. Pokud vám rychle řeknou, že vás milují, je to zkouška. Neodpovídejte na to, dokud si nebudete jisti, že to oba myslíte vážně.

Zamilovávají se Štíři rychle?

Přímočarost Štírů při navazování bezprostředních důvěrných vztahů způsobuje, že se do nich lidé rychle zamilují, ale chvíli jim trvá, než se někomu otevřou natolik, aby se skutečně zamilovali. Myslí si, že láska je schopnost snášet bolest. Láska znamená částečně se vzdát části své sebekontroly, to je pro Štíry obzvlášť těžké. Když si někoho pustí k tělu, zamilují se úplně. Mohou být prudce majetničtí. Chtějí se o vás dozvědět všechno. Chtějí vám být co nejvíce nablízku. Jsou děsivě rychlí v navazování vztahů.

Jak Štíři flirtují?

Flirtování Štírů je natolik extrémní, že se dá považovat za osudové. Je to jako sledovat dva propletené smrtící hady. Je to jako sledovat výbuch sopky. Jsou amorální a bez zábran. Jejich flirtování není o navazování přátelství. Flirtují s ostatními, aby převzali kontrolu nad situací. Jde jim o prosazení nadvlády. Jsou to typy, které vám pošeptají do ucha „vidím, že se díváš“, když vás přistihnou, jak na ně zíráte, a pak se šibalsky usmějí.

Chtějí být s někým, kdo posouvá jejich hranice, Zdroj: Petr Lerch / Shutterstock

Co Štíry přitahuje?

Štíry přitahuje to, co je za povrchem. Chtějí být s někým, kdo posouvá jejich hranice, kdo v nich probouzí jejich nejintenzivnější touhy a nejhlubší obavy. Intriky. Vášeň. Chtíč. Potřeba dokončení. Temně svůdná energie. Projekční plátno. Záhadná intenzita. Zakázané. Neznámé. Mají schopnost vidět přes masku přetvářky do duše touhy a hledají lidi, kteří tuto jejich část vidí a ocení. Zajímají se o věci, které jsou skutečné. Jsou na lidi, kteří se nebojí říct, co si myslí.

Jsou Štíři dobrými přáteli?

Štíři jsou velmi dobří přátelé. Jsou nesmírně loajální a hluboce soucitní. Štíři kladou nejvyšší důraz na to, co je skutečné. Na faleš nemají čas. Jsou mistry v oddělování skutečnosti od fikce. Štíři jsou neuvěřitelně sebevědomí, což jim umožňuje být zodpovědní vůči lidem, na kterých jim záleží, a jednat s nimi přímo.