Narodili jste se ve znamení Panny? Přečtěte si, jaká je Vaše povaha, schopnosti, klady i zápory

Narodili jste se ve znamení Panny? Přečtěte si, jaká je Vaše povaha, schopnosti, klady i zápory
Panny jsou rozumnější, než se zdá. Lidé v tomto znamení jsou skvělými společníky, takže je skvělé se jich držet jako klíště. O jejich dalších vlastnostech si můžete přečíst v článku.

Datum: 22. srpna – 22. září

Prvek: Země

Vládnoucí planeta: Merkur

Vlastnosti: Potřebuje se cítit užitečný, na všechno má rychlé řešení; odsuzující, ale s dobrými úmysly; výjimečné prostorové povědomí, milion nápadů za sekundu

Slavní: Fred Hampton, Bernie Sanders, Agatha Christie

Čím jsou Panny známé?

Panny jsou známé tím, že jsou perfekcionistky. Jsou to milovníci čistoty. Jsou známé svým smyslem pro detail. Dokážou najít vzory i tam, kde nejsou. Dokážou být vybíravé a kritické až do morku kostí.

Je pravda, že Panny jsou velmi puntičkářské, ale to nutně neznamená, že udržují úhledné prostory. Jejich zvláštnosti a zvyky se nemusí nutně shodovat s tradičními názory na čistotu. Mohou žít v něčem, co vypadá jako ruina po prachové bouři ve stylu tasmánských čertů, ale přesto zavedou pravidlo žádné boty v domě nebo žádné venkovní oblečení na posteli.

Možná jejich dům vypadá nepořádně, ale přesto vědí, kde co je. Všechno má své místo. Panny dávají přednost existenci v uspořádaných prostorách, ale upřednostňují orientaci na služby před vlastním pohodlím. To může znamenat, že Panna je příliš zaneprázdněná napravováním života lidí kolem sebe, než aby si dala velkou práci se zajišťováním vlastních potřeb. Málokdy jsou motivovány vlastním zájmem.

Panny jsou také známé tím, že jsou inteligentní, ale kvůli své introvertní povaze mohou mít někdy problémy s vyjadřováním. Při rozhovoru s nimi můžete mít pocit, že plujete na povrchu existence a jako byste nikdy nevěděli, co si myslí a co cítí hluboko uvnitř. Jejich důraz na myšlenky a nápady se může zdát jako zástěrka pro nedostatek citové hloubky. Ve skutečnosti jsou pevností sami pro sebe, definicí uzavřenosti do sebe. Panny budou přijímat vše, o co se s vámi chtějí podělit, ale nemusí vidět hodnotu ve spontánním provádění podobné exkurze do sebe sama pro někoho jiného.

Panny jsou velmi puntičkářské a také známé tím, že jsou inteligentní, zdroj: Kaspars Grinvalds / Shutterstock

Co dělá Panny šťastnými?

Aby byly Panny šťastné, potřebují mít pocit, že jsou užitečné. Cítí se produktivní, když přispívají k něčemu většímu, než jsou ony samy. Tak získávají vlastní hodnotu. Aby měly pocit, že mají hodnotu, potřebují se cítit potřebné.

Panny aktivně vyhledávají nepořádky, a to fyzické, mezilidské i emocionální, aby je napravily. Rády pracují na rušných drobných zákulisních úkolech, díky nimž život všem běží hladčeji. Potřebují jet stále na plné obrátky, protože pokud zpomalí, dožene je rozvíjející se chaos světa a hlavu jim zaplní neustálá úzkost. Napravování vnějšího chaosu odvádí jejich pozornost od vlastního vnitřního nepořádku. Právě před tímto vnitřním nepořádkem Panny neustále utíkají a vrhají se do sisyfovského úkolu být smetákem světa.

Panny dávají přednost existenci v uspořádaných prostorách, zdroj: Pixel-Shot / Shutterstock

Jaký typ člověka je Panna?

Panny jsou obecně velmi skromní lidé. Chtějí cítit uznání za svůj přínos, ale nepotřebují velkolepá gesta uznání, aby se cítily hodnotné. Jsou to malí géniové. Všímají si detailů. Panny poznají, když se jejich zubní kartáček pohne byť jen o centimetr.

Panny si nejsou jisté tím, že nejsou dokonalé. Jsou si vědomy toho, že jejich činy mají následky a že si občas mohou za své utrpení samy. 

Potřebují být nejlepší, aby se cítili hodni své existence. Mohou být natolik posedlí vlastní představou dokonalosti, že ztratí kontakt se svými skutečnými pohnutkami. Své pocity potlačují tím, že je uzavírají do sebe, aby dosáhli stavu netečnosti.

Mohou působit mnohem racionálněji, než ve skutečnosti jsou. Jejich pocity jsou pro ně většinou velkou záhadou. Tolik věcí cítí tak hluboce, ale obvykle o tom neumějí mluvit. Jediný způsob, jak dokážou vyjádřit nevyjádřitelné, je suchý sarkasmus.