Narodili jste se ve znamení Kozoroha? Přečtěte si, jaká je Vaše povaha, schopnosti, klady i zápory

Narodili jste se ve znamení Kozoroha? Přečtěte si, jaká je Vaše povaha, schopnosti, klady i zápory
Osoby narozené po patnáctém lednu mají znamení Kozoroha. Co to o nich vypovídá, to se dozvíte, pokud budete pokračovat ve čtení tohoto článku.

Data: 21. prosince – 20. ledna

Prvek: Země

Vládnoucí planeta: Saturn

Vlastnosti:

  • Plně dospělý od šesti let
  • Zodpovědný přítel
  • Motivován povinností
  • Chvíli mu trvá, než si lidi oblíbí
  • Potlačuje všechny emoce, které stojí v cestě úspěchu

Slavní Kozorozi:

  • Martin Luther King Jr.
  • Jeff Bezos
  • Michelle Obamová
  • Edgar Allan Poe

Mají Kozorozi rádi pozornost?

Kozorozi nejsou pohlceni potřebou pozornosti, ale nejsou vůči ní imunní. Jednoduše si na chování, které vyžaduje pozornost, nepotrpí. Nestojí o pozornost kvůli svému vzhledu, stylu nebo vynalézavosti. Nechtějí být obdivováni, ale chtějí být respektováni. Nechtějí být středem pozornosti. Místo toho jako by si potřebovali dokazovat své vlastní schopnosti.

Kozorozi neustále soutěží sami se sebou. Chtějí však být chváleni. Ne obdiv, jen chválu. Pochvala je prosté uznání dobře odvedené práce. Pochvala je poplácání po zádech. Využívají ji jako potvrzení, aby si kompenzovali obecný pocit neschopnosti a méněcennosti. S klapkami na očích se prodírají nepřízní osudu, dokud nedosáhnou úspěchu.

Kozorohům se často říká workoholici, zdroj: Stokkete / Shutterstock

Jaký člověk je Kozoroh?

Kozorozi jsou mistři disciplíny. Mnutí rukou, neustálé připomínání, náročná struktura, stále se zvyšující cíle, přílivová vlna sebekritiky, která trvá věčně. Jsou to dokonalí perfekcionisté. Mohou být tak pohlceni svým vnitřním monologem, že je nemožné je přimět, aby od sebe odvrátili pohled. Kozorohům se často říká workoholici.

Jsou neuvěřitelně pragmatičtí. Řídí se pravidly a mají vysoce vyvinutý morální kompas. Od mládí je jim vtloukáno do hlavy, že celý jejich pocit hodnoty a smyslu je založen na jejich schopnosti houževnatě se držet a prosadit se až do cíle. To z nich dělá závisláky na úspěchu. Jejich snaha uspět je odrazem jejich strachu z neúspěchu. Nejstresovějším obdobím v životě Kozoroha je, když zpochybňuje svou vlastní autoritu. Když je Kozoroh v mocenském postavení, je nejstabilnější. Když se dostanou do pozice, kdy musí vyhovět něčímu programu, mohou se stát poněkud nevyrovnanými.

Kozorozi sbírají odpovědnost. A zdá se, že ji vždycky všechnu na sebe berou. Kozorozi potřebují být těmi, kdo všechno napraví. Zodpovědnost je jejich přirozeným stavem. Jsou to mučedníci a šampioni. Strážci a soudci. Kapitáni týmu. Náčelníci náčelníků. Generálové. Vůdci. Ale i když vedou velení, mohou se Kozorozi cítit jako nejosamělejší lidé na světě. Chtějí být zcela soběstační a bojí se závislosti na druhých.

Kozorozi se nezamilovávají snadno, zdroj: LightField Studios / Shutterstock

Jak svést Kozoroha

Kozorohům chvíli trvá, než se do vás zamilují. Pravděpodobně se budete muset stát jejich nejlepším přítelem a v průběhu let pomalu trousit jemné narážky, až si jednoho dne uvědomí, že do vás byli celou dobu zamilovaní. Vezměte se.

Jsou Kozorozi dobří v posteli?

Kozorozi se usilovně snaží být dobří ve všem, o co se pokusí. Může to být nezaujaté, možná mechanické. Na sex se mohou dívat jako na matematickou rovnici. Mírně se odpoutávají od tělesných spodních proudů, ale obecně reagují na kritiku.

Sex a romantiku vnímají jako soutěžní hru. Sex není časem pro pronásledování citů, ale spíše hrou dovedností. V milostné hře rozhoduje o vítězi schopnost jedné osoby naplnit fantazii té druhé. Kozorozi jsou sofistikovaní milenci, kteří mají dobrý smysl pro humor a umí být jemní a pečující, když to situace vyžaduje. Pomalu ztrácejí zájem a někdy mohou být až příliš intenzivní.

Sex a romantiku vnímají jako soutěžní hru, zdroj: fizkes / Shutterstock

Zamilovávají se Kozorozi snadno?

Kozorozi se nezamilovávají snadno. Často je k tomu zapotřebí určité úsilí. V lásce jde o to, aby do ní náležitě citově investovali. Neradi se cítí citově závislí na někom jiném, takže si často udržují odstup. V souvislosti s romantikou mohou být rozpačití. Mohou být rozpačití při vyjadřování svých citů. Chvíli jim trvá, než pochopí, jaké jsou jejich city. Jejich romantické zážitky jsou téměř platonickým partnerstvím. Nemusí své city vyjadřovat otevřeně, ale Kozorozi jsou poměrně sentimentální. Váží si rodiny, tradic a stability. Chtějí brát život vážně. Chtějí vybudovat něco skutečného.