Známé celebrity, které si pobyly za mřížemi

Známé celebrity, které si pobyly za mřížemi
Někteří byli odsouzeni dávno před tím, než se stali známými, jiní stihli páchat zločiny ještě během budování kariéry. Kdo se dopouští „běžných“ prohřešků za volantem a kdo dealoval drogy?

Bill Gates

I v současnosti čtvrtý nejbohatší muž světa si pobyl za mřížemi. Nikdy sice nebyl odsouzen k trestu odnětí svobody, ale ve své době byl hned několikrát zadržen za volantem. Poprvé se tak mělo dle webu prozeny.cz stát v roce 1975, fotka níže pochází z roku 1977, kdy byl zadržen za řízení bez řidičského průkazu. V roce 1989, kdy již stál v čele veleúspěšné firmy Microsoft, byl zadržen pro podezření na řízení v opilosti. 

Zdroj: Autor: Frederic Legrand - COMEO / Shutterstock

Tim Allen alias Kutil Tim 

Ještě divočejší vzpomínky na mládí si s sebou nese komik známý ze seriálu Kutil Tim. V říjnu 1978 byl zatčen na letišti v Michiganu. Na letiště přijel s přítelem Piferem, ve své tašce měl uloženo dle Blesku pro ženy 0,65 kilogramu kokainu a počítal s výdělkem 42 tisíc dolarů. Tašku uložil do skříňky v úschovně, v tu chvíli se kolem něho objevilo několik policistů s hlavněmi směrem k jeho obličeji. Načasování nebylo zrovna šťastné, teprve měsíc před tím byl schválen zákon, který umožňoval udělit doživotní trest za pašování kokainu právě od množství 0,65 kilogramu. Výměnou za mírnější trest dovedl vyšetřovatele k dalším ze sítě dealerů a vyvázl pouze se sazbou 28 měsíců. 

Robert Downey Jr. 

Iron Man se s drogovou závislostí potýkal již od útlého dětství, kdy mu marihuanu dodával jeho vlastní otec. Ve vězení byl opakovaně, celkem zhruba rok a půl. Přestože ho jeho spoluvězni bili a pobyt pro něho byl velkou lekcí, závislosti se ani poté nedokázal zbavit. Prohlubovala se úměrně s tím, jak se mu dařilo ve světě showbyznysu. Naposledy byl zatčen, když u něho v autě policie našla marihuanu, heroin, kokain, valium, crack a revolver. 

Naposledy byl zatčen, když u něho v autě policie našla marihuanu, heroin, kokain, valium, crack a revolver. 

Mike Tyson 

Bývalý vrcholový boxer má na kontě hned několik kriminálních afér. Již jako dítě se potuloval s různými gangy, raboval, a nakonec byl umístěn do dětského nápravného zařízení. V roce 1995 byl odsouzen k šestiletému odnětí svobody za znásilnění Miss Blavk USA Desiréé Washington, které však dodnes popírá. Po třech letech byl podmíněně propuštěn, s mřížemi se ale nerozloučil úplně. Krátce na to se „do chládku“ vrátil za napadení dvou lidí. 

Justin Bieber 

Fanynky mladého zpěváka zřejmě zůstaly v údivu, když byl teprve jako devatenáctiletý zatčen za užívání marihuany. V cele si sice pobyl pouze den, z následných extempore ho ale tahle neblahá zkušenost nevyléčila. Opakovaně se dopustil prohřešků za volantem, sprejoval na veřejné objekty, měl v držení drogy nebo napadal lidi. 

Zdroj: prozeny.blesk.cz

Zdroj: