Jaké tipy kolují v královské rodině a jak jimi obohatit i vlastní šatník?

Jaké tipy kolují v královské rodině a jak jimi obohatit i vlastní šatník?
Šatník královské rodiny Velké Británie je nekončící studnicí nápadů a inspirací pro místní i světový módní průmysl. Co si z jednotlivých modelů britské šlechty můžeme odnést?

Zvolte minimální make-up

Asi nikoho nepřekvapí, že ženy z královské rodiny se líčí pouze minimálně. Nemají tak výrazné oční stíny a rtěnky. Stejně jako v případě mnoha dalších detailů je královskou etiketou, aby ženy nosily přirozeně vypadající make-up. Některé ženy královského rodu se však tomuto trendu vzepřely. Princezna Diana kdysi dávno nosívala například modré linky, Kate Middletonová měla ve svatební den oční linky zase silnější.

ate Middletonová měla ve svatební den oční linky silnější, Zdroj: Featureflash Photo Agency / Shutterstock

Investujte do opakovaně nositelných modelů

Na rozdíl od mnoha celebrit jsou královské dámy známé tím, že své oblečení nosí opakovaně. Koneckonců jsou financovány širokou veřejností. Kate Middletonová je tímto trendem obzvláště známá. Nosí tak poměrně často oblíbené bílé košilové šaty z londýnského butiku Suzannah. Poprvé je měla na sobě v roce 2019 na Wimbledonu. Poté vyměnila pásek a oblékla si je i následující rok. Nakonec si je oblékla ještě jednou, a to na smuteční obřad v roce 2022.

Vyberte si kastrůlek

Co říkáte třeba na klobouk ve tvaru pilulky? Tyto elegantní pokrývky hlavy byly poprvé vynalezeny ve 30. letech 20. století. Jejich nejslavnější obdivovatelkou je pravděpodobně okouzlující Jackie O. Dnes se běžně označují termíny pillbox, kastrůlek nebo toka. Tyto elegantní klobouky jsou rozhodně méně výstřední než některé jiné styly.

Pillbox, kastrůlek nebo toka, Zdroj: Jean-Paul Bagur / Shutterstock

Experimentujte s jezdeckým stylem

Jako členky britské královské rodiny to tyto dámy s koňmi rozhodně umí. Princezna Anna například byla dokonce profesionální jezdkyně. Získala několik medailí na mistrovství Evropy v jezdectví a reprezentovala Spojené království na olympijských hrách. Anna tak přirozeně začlenila svou lásku ke koním do svého osobního stylu. Uzlovou šálu na krku zkombinovala s proužkovanou knoflíkovou halenkou zastrčenou do černých kalhot.

Použijte hřeben k přichycení klobouků

Královská rodina má při všech těch pokrývkách hlavy vždy pár vychytávek, jak udržet klobouky na svém místě. Princezna Diana si prý často nechávala do klobouků vkládat hřebeny, aby jí pevně držely na hlavě. Díky tomu jí silný poryv větru nezničil dobře sladěný outfit.

Přidejte více podšívky

Královské ženy by si neměly se svým oděvem příliš hrát, to znamená žádné přerovnávání ramínek podprsenky, stahování lemů nebo škrábání se. Aby se předešlo takovým přehmatům, musí královský personál myslet na všechno. Královna Alžběta si tak prý někdy nechávala do šatů všít dodatečnou podšívku, aby se vyhnula nepohodlí.

Vyhněte se puchýřům ve velkých botách

Zdá se, že jedním ze způsobů, jak se vyhnout puchýřům, je nosit větší velikost bot. Tento trik používají i některé celebrity, aby se jim nohy netřely o vnitřní stranu jehlových bot, a vychytávku pak okoukala také britská královská rodina. Nebo to snad bylo naopak? Tak či tak, pokud zvolíte obuv o číslo či dvě větší, puchýře možná úplně zmizí.

Vyberte šampon bez obsahu sulfátů

Kate Middleton má báječné vlasy už od svého prvního vstupu na královskou scénu. Vévodkyně je často vídána s účesem, který by mohl konkurovat princeznám od Disneyho. O tom, jaké produkty Kate vlastně používá, koluje spousta fám. S jistotou však víme, že jde o přípravky bez sulfátů.

Připravte se na různé počasí

Různé velikosti bot nevyužijete pouze pro odstranění problémů s puchýři. Například Kate a Meghan si kupují odlišné velikosti bot podle ročního období. Vévodkyně například ví, že v horku jí více otékají nohy, a proto si chytře kupuje sandály o několik velikostí větší. Stejně tak pro zimní boty si pořizuje velikost bližší její skutečné velikosti, protože v chladném počasí jí nohy tolik neotékají.

Bez brože ani ránu

Brože se mohou zdát poněkud staromódní. Nicméně i v roce 2022 se stále vracejí jako vhodný doplněk. Královna Alžběta bez nich byla donedávna vidět jen zřídka. Ve skutečnosti si je navíc často personalizovala podle země nebo události, které se účastnila.

Zdroje článku: