Důvody, proč jsou Blíženci nejneoblíbenějším znamením zvěrokruhu

Důvody, proč jsou Blíženci nejneoblíbenějším znamením zvěrokruhu
Blíženci jsou považováni za nejneoblíbenější znamení zvěrokruhu. Důvodů je mnoho. My vám dnes představíme ty nejčastější důvody, proč většina lidí nemá ráda tyto sice komplikované, ale také emočně velmi vyspělé jedince.

Neumějí naslouchat druhým

Blíženci jsou velice dobří v poslouchání toho, co říkají ostatní lidé. Nicméně je značný rozdíl mezi posloucháním a nasloucháním. Posloucháme ušima všechno, co kolem nás zazní nebo někdo řekne, ale naslouchání je snaha pochopit a vstřebat informaci, kterou získáváme. A v tom nejsou Blíženci příliš dobří. Snadno a rychle komunikují, ale pokud jde o závažnější témata, neumí nám pomoci. ani kdyby skutečně chtěli, protože nechápou celý problém.

Mají světlou a temnou stránku

Každý z nás má světlou a temnou stránku osobnosti, ale pouze Blíženci obě stránky dokážou přepínat ze vteřiny na vteřinu. V jednu chvíli jsou naprosto klidní, v další křičí na kohokoliv, kdo se jim dostane do spárů. Také mají tendenci soustavně pomlouvat své nepřátele nebo někoho, kdo jim ublížil, přestože pomluvy směrované na svou osobu z hloubi srdce nenávidí.

Nic je nepobaví na dostatečně dlouhou dobu, aby u toho vydrželi

Jedním z nejtěžších úkolů každého známého nějakého Blížence je upoutat jejich pozornost. Tito lidé se nudí permanentně. Nic jim nepřijde po pár minutách příliš dobré.

Klidně si mluvte o politice či globálním oteplování, v mysli Blížence se po pár minutách společného povídání objevují myšlenky na ty nejgeniálnější vynálezy, které ještě nikdo nevytvořil, a těší se, až bude sám a začne své plány realizovat. Bohužel později svého vynálezu nechají, poněvadž je to přestane bavit.

Nechápou rozdíl mezi vtipem a urážkou

Mysl Blížence je opravdu humorná a koluje v ní několik vtipů zároveň. Blíženci vtipy vytvářejí skoro na všechno, bohužel ne všechno, co poté vypustí z úst, je vtipné a zejména vhodné. To si často neuvědomují.

V mysli Blížence to totiž chodí takto: Někde se něco řeší, tak se stanu součástí rozhovoru a vymyslím nevinný vtípek, který mě zrovna napadl. Jak to, že se ti lidé nesmějí, ale vyhání mě od sebe? A přitom to bylo tak vtipné! Blíženec si dělá legraci ze všeho, včetně smrti a utrpení, ale ne každý má na to žaludek.

Je těžké pochopit jejich chápání závazku

Vztahy s Blížencem jsou vždy složité. V jednu chvíli jsou schopni udělat vše, ale v následující chvíli nejsou schopni udělat nic – to záleží čistě na situaci a jejich náladě. Nikde není ani náznak rovnováhy, která by se zbaběle schovávala v koutě. A navíc, pokud něco upoutá jejich pozornost a vydrží jim to dostatečně dlouho, zavážou se i k tomu. Platonická láska během partnerství s někým jiným není žádnou výjimkou.

Zdroje článku: