Blíženci jako matky: Své děti milují a nechávají jim svobodu. Dokážou si u nich však získat autoritu?

Blíženci jako matky: Své děti milují a nechávají jim svobodu. Dokážou si u nich však získat autoritu?
O Blížencích je známé, že i v dospělosti jsou uvnitř stále dětmi. Právě to jim pomáhá navázat silné pouto se svým dítětem a skutečně mu porozumět. Rádi s ním budou objevovat svět a učit ho všemu, co si jen usmyslí. Rozhodně tedy patří mezi ty nejbáječnější maminky. Na čem by ale měly zapracovat?

Děti berou jako sobě rovné

Když se Blíženci stanou maminkami, začnou své děti brát jako své nejbližší přátele. Sdílí s nimi tedy všechno, i to, co by jim ostatní rodiče řekli až o několik let později. Dávají jim tedy hodně svobody a věří, že se samy dokážou rozhodnout nejlépe. Nerady jim něco přikazují a zpravidla proto nechtějí zastávat žádné autoritativní postavení. Nejdříve totiž vše řeší v klidu a snaží se s dítětem rozumně domluvit. Jenže ne vždy to tak funguje.

Přestože jsou tedy skvělými a zábavnými matkami, které jejich dítěti budou kamarádi závidět, měly by zapracovat na budování své autority. Ne všechny děti totiž chápou, že si nemohou dělat jen to, co chtějí. Zvlášť když se dostanou do puberty.

Jsou zvídavé a rády se s dětmi učí

Blíženci jsou celý život zvídaví a pohlížejí na svět dětskýma očima. Rádi objevují a učí se cokoliv nového. Není tedy divu, že maminky ve znamení Blížence své děti rádi učí novým věcem. Navíc je umí učit zábavnou formou, takže si díky nim učení a objevování zamilují stejně jako ony. Největší radost těmto maminkám dělá, když se díky svým dětem mohou také přiučit něco nového. Na nezastavitelný příval otázek, které by jiným rodičům už začaly připadat otravné, Blíženkyně odpovídají co nejpřesněji, a když něco neví, věnují čas tomu, aby to samy pochopily a poté to vysvětlí svým dětem.

Vzdělání dětí je pro ně tedy jednou z priorit, ale nezapomínají ani na sebe. Ještě před tím, než se miminko narodí si pečlivě načtou všemožné výchovné metody a seženou ty nejlepší edukativní hračky a knížky.

Nesnáší rutinu

Přestože si jsou maminky Blíženci se svými dětmi hodně blízké a berou je jako své nejlepší kamarády, potřebují si také čas od času vyrazit do společnosti. Toto znamení je hodně dynamické, má rádo změny a potřebuje kolem sebe nové podněty. Rutina je jejich noční můrou, protože nesnáší, když jsou všechny dny stejné a neměnné a vědí přesně, co budou daný den dělat.

Rozhodně tedy není na škodu, aby si sehnaly chůvu nebo se v hlídání střídaly s druhým rodičem či jiným příbuzným. Dítě to bez nich chvíli vydží a jim schůzka s kamarády, návštěva baru nebo koncert jejich oblíbené kapely zvedne náladu a doplní jim energii na několik dní. Vůbec by to neměly brát tak, že své dítě opouští kvůli nepotřebné zábavě. Jsou totiž společensky nastavené a když jsou dlouhou dobu jen se svým dítětem a partnerem, nemá to na ně dobrý vliv. Mnohem lepším řešením, než trápit všechny kolem sebe svým špatným naladěním, je jednoduše si na chvíli někam vyrazit a dětem to vynahradit později a s lepší náladou.

Neumí si stanovit hranice

Jak už víte, pro své děti jsou tyto maminky spíše jako cool sourozenci než přísní rodiče. Může to mít řadu výhod. Jejich děti je budou obdivovat, protože jim je budou všichni spolužáci závidět. Také se jim nebudou bát svěřit, ať už řeší jakékoliv problémy. Zároveň ale mohou získat pocit, že si mohou dělat, co chtějí a matky to řešit nebudou. Je tedy důležité si s dětmi stanovit určité hranice, na což Blíženkyně v rodičovství často zapomínají.

Kvůli jejich upovídané povaze navíc občas z pusy vypouští i to, co by něchtěly nebo si velmi často protiřečí. Před dětmi by se tedy měly více hlídat, protože od nich své chování přebírají. Každému dítěti navíc nemusí být jejich mladistvý přístup příjemný, zvlášť pokud se snaží řešit jejich školní či kamarádské spory. Občas prostě děti potřebují matku, která jim rázně přikáže, i to co se jim nelíbí, nejen zábavnou sestru.

Zdroje článku: