Berani jako matky: Jak se toto soutěživé a dravé znamení vypořádává s dětmi? A co by mohly zlepšit?

Berani jako matky: Jak se toto soutěživé a dravé znamení vypořádává s dětmi? A co by mohly zlepšit?
Berani jsou soutěživé, bojovné a odvážné duše, které se se stejnou silou vrhají i do role matek. Umí své děti proto motivovat a dodávat jim energii a naději i v těch nejhorších chvílích. Na druhou stranu jsou ale impulzivní a nepředvídatelné a tato jejich stránka se dětem nemusí vždy líbit.

Vědí, co dělají

Když se Berani stanou maminkami, vypadá to, jako by k tomu byly přímo zrozené. Vědí totiž přesně, jak si poradit s výchovou a co dělat v náročných situacích. Svým dětem odmala rozumí a vědí přesně, jak je utěšit.

Pro lidi, kteří je znají, to může být opravdu překvapivé, protože na první pohled jako mateřské typy vůbec nevypadají. Přestože jsou hodně nezávislé, odvážné a spontánní, jako maminky v sobě probudí také svou pečující a milující stránku, kterou svým dětem celou věnují.

Děti se s nimi tedy vždy cítí bezpečně a klidně, a tak se jim většinou chodí svěřovat i v dospívání a dospělosti. Přestože vědí, že jim jejich maminky podají pomocnou ruku vždy, když budou potřebovat, stále musí počítat s tím, že Berani jsou především energičtí a impulzivní, a to i v mateřství.

Děti se s nimi nikdy nebudou nudit

Díky jejich impulzivnosti a radosti ze života se s nimi děti skutečně nikdy nudit nebudou. Berani sami jsou totiž takové velké děti, které nikdy nedospějí. I v dospělosti si totiž rádi hrají a učí se něčemu novému.

Jsou zvídaví a veselí, a tak si s dětmi v lecčem rozumí. Pro svou rodinu tedy budou plánovat samé zábavné výlety a dobrodružství, které si děti zamilují. Díky jejich bezstarostnosti a dětskému nadšení si tedy přízeň dětí umí získat, ale není to vždy jen růžové.

Občas jsou totiž i stejně nezodpovědní jako děti a vůbec nepřemýšlí nad následky svých činů. Rozhodují se prostě podle svého pocitu a zbytečně riskují. Svými rozmary tedy mohou zbytečně ohrozit své nejmenší, ať už fyzicky či finančně. 

Navíc nemají rádi rutinu a mohou tedy plánovat či rušit aktivity svých dětí úplně na poslední chvíli. Navíc příliš nepřemýšlí nad budoucností. Přestože si tedy jejich impulzivní chování budou děti v nižším věku spíše užívat, s přibývajícím věkem jim jejich nedochvilnost a nespolehlivost začne vadit.

Berani se ale umí přizpůsobit a nakonec všechny problémy nějak vyřešit. Rozhodně se z ničeho tedy nehroutí, ale své děti tímto klidem mohou trochu vyvádět z míry, zvlášť pokud nepatří mezi nezastavitelná ohnivá znamení.

Trochu to přehání

Berani jsou intenzivní, a to v každém ohledu. Pro někoho mohou být jejich silné emoce, změny nálad a impulzivní rozhodnutí už trochu moc. A výjimkou nejsou ani jejich děti.

Občas už je může nevyčerpatelná energie jejich matek trochu vyčerpávat. Je také náročné se každý den vypořádávat s jejich emocionálními výlevy. Berani navíc nechtějí ani v mateřství obětovat svou nezávislost, a tak často něco dělají i bez svých dětí, což je občas může hodně mrzet, i když jsou na to odmala zvyklé.

Jsou výbušné a soutěživé

Výbornou vlastností matek Beranů je jejich schopnost komunikovat. Nicméně, protože jsou jejich emoce hodně silné, často také vybuchují a říkají to, co by neměly. Přestože to většinou je pravda, protože Berani jsou až krutě upřímní, mohou tak svým dětem skutečně ublížit. Když se uklidní, je jim to líto a omluví se, ale i tak tím u svých dětí mohou klesnout.

Na druhou stranu si ale umí stanovit hranice a získat si autoritu, takže jejich děti přesně vědí, kdo je doma pánem.

Protože jsou Berani rozenými vůdci a projevují se tak i v mateřství, jsou také maminky narozené v tomto znamení bez pochyby velmi soutěživé. Chtějí být ve všem nejlepší a motivují své děti k tomu, aby se snažily o to samé.

Občas ale kvůli této vlastnosti porovnávají svou rodinu s těmi ostatními a soutěží s ostatními rodiči ve škole nebo v sousedství. Tento tlak dětem nemusí být vůbec příjemný a jejich soutěživost jim může ničit jejich vztahy s kamarády či sousedy.

Zdroje článku: