Jaké znamení jste podle afrického horoskopu? Odhalí na vás více než byste čekali

Jaké znamení jste podle afrického horoskopu? Odhalí na vás více než byste čekali
Odlišné kultury se dívají odlišně i na astrologii. Různé horoskopy vám tak mohou odhalit další stránky vaší osobnosti a možná se o sobě dozvíte i něco nového. Africký horoskop je sice jedním z nejprimitivnějších, ale považuje se za ten úplně nejpřesnější. Jaké znamení v něm představujete vy?

Africká astrologie je založená na geomantii, což je druh věštění pomocí různých přírodních materiálů (například kostí, hlíny, kamenů nebo písku). Africké kmeny byly mezi prvními, kteří se začali zajímat o hvězdy a planety a jejich skrytý význam. Jejich horoskop je tedy dlouholetou tradicí, a proto je také tato astrologie považována za jednu z nejpřesnějších.

V africkém horoskopu najdete 12 znamení, která se střídají po měsíci. Ta představují znaky, které byly důležité již pro dávné domorodce a jejich kulturu.

Baobab - 4.1. - 3.2.

Baobab je symbolem silného a bojovného ducha. Jste silní, stabilní, sebevědomí a čestní. Vždy dotáhnete věci do konce, i když jste pod tlakem. Neberete se až tak vážně, díky čemuž dokážete překonat i náročnější úkoly. Rádi vyhledáváte nové příležitosti. Nesnášíte však, když musíte dělat rychlá rozhodnutí, protože si vše chcete důkladně promyslet. Nechybí vám ani inteligence a poctivost, díky nimž si užíváte spořádaného a klidného života. 

Vaším šťastným dnem je čtvrtek a nejúspěšnějšími měsíci leden a květen.

Bohatství jantaru a stříbra - 4.2. - 5.3.

Jako zrozenci v tomto znamení jste velmi emotivní, citliví, temperamentní a často nervózní. Vše příliš prožíváte. Ovládají vás pozitivní i negativní emoce, kvůli kterým jste velmi rozpolcení a neklidní. Umíte být také dost netolerantní a je pro vás těžké přijímat nové věci. Máte ale velký smysl pro morálku a v životě potřebujete dělat smysluplné věci, kterými za sebou něco zanecháte. Podle toho si také vybíráte zaměstnání. Nejste sice moc organizovaní, zato vám ale nechybí bystrost a vášeň a rádi se vrháte do různých dobrodružství.

Vaším úspěšným dnem je středa a měsíce únor a červen.

Rodina - 6.3. - 4.4.

Pokud patříte do znamení rodiny, jste nesobečtí a srdeční lidé, kteří by se pro ostatní rozdali. Konfliktům se vyhýbáte a snažíte se všem dávat jen to dobré. Je pro vás důležité, jak se ostatní cítí a jste velmi chápaví a nápomocní. Ostatní z vás okamžitě vycítí jakousi vnitřní moudrost, díky které si k vám budou rádi chodit pro radu a pomoc. Život bez dobrých skutků a pomoci druhým by pro vás byl nenaplněný a smutný.

Vaším šťastným dnem je úterý a mezi měsíci poté březen a červenec.

Malé služby pro sousedy - 5.4. - 4.5.

Toto znamení symbolizuje sílu a spolehlivost. Máte velkou představivost a tvořivost, díky které je na vás spoleh i v náročných situacích. Ke všemu přistupujete s moudrostí a zodpovědností. Složitá rozhodnutí se však snažíte odkládat a necháváte je až na poslední chvíli. Jste zábavní a přátelští a potřebujete být obklopení lidmi. Když si někoho oblíbíte, umíte mu ze sebe dát to nejlepší. Máte mnoho přátel, ale ne všichni jsou k vám zcela upřímní. Snažte se věnovat čas jen svým pravým přátelům a nepokoušet vaše emoce a jemnou povahu těmi falešnými. 

Vaším úspěšným dnem je sobota, mezi měsíci to je duben a srpen.

Tržnice - 5.5. - 4.6.

Znamení tržnice značí bohatství a vyváženost. Pokud k němu patříte, jste stabilní, pozitivní a klidní. Máte rádi jistotu, klid a harmonii, občas ale máte sklony také k dramatičnosti a impulzivitě. Dokážete totiž vše zveličit a rádi přeháníte. Občas se také uchylujete k rychlým rozhodnutím, která většinou nekončí dobře. I když se ale něco pokazí, špatná nálada vám moc dlouho nevydrží. Neunikne vám žádný drb, a proto mezi známými působíte jako hlavní zdroj informací. Máte ale i velkou vnitřní sílu, díky které vás nic nerozhodí a dokážete vše vyřešit s chladnou hlavou. Dejte si však pozor na vztahy s lidmi, které vás nikam neposouvají a nemají žádnou budoucnost.

Vaším šťastným dnem je neděle, mezi měsíci to je květen a září.

Předek - 5.6. - 4.7.

Pokud jste narození ve znamení Předka, jste féroví, vůdčí, rozhodní a vnímaví. Jste mocní a silní a snadno se proto ve skupině stanete takovým nejmenovaným vůdcem, který za ní rozhoduje. Dokáže však se všemi udržovat dobré vztahy a držet patru pohromadě. Nesnášíte lži a křivdy a vždy se vše snažíte řešit spravedlivě. Občas ale dokážete být poněkud manipulativní a pokud se do popředí dostane i vaše ego, toužíte po chvále a uznání. Máte rádi tradice a od nových věcí se raději držíte dál.

Vaším úspěšným dnem je pondělí a měsíce červen a říjen.

Soudce - 5.7. - 4.8.

Jako zrozenec ve znamení soudce jste realističtí, vynalézaví, charismatičtí a duchovní. Máte velký smysl pro empatii a porozumění, a proto si vás ve společnosti ostatní velmi rychle oblíbí. Umíte ostatním pomáhat a okamžitě je zbavit jejich pochyb. Za svými rozhodnutími si pevně stojíte, protože jsou vždy výsledkem důkladného uvážení. Stejně jako soudce ale umíte dělat i rychlá rozhodnutí a jste si sami sebou jisti i pod tlakem. Dobře se hodíte do role vůdce, protože umíte odhadnout schopnosti a problémy ostatních. Kromě toho, máte také svou duchovní stránku. Jste totiž přesvědčení, že když je spokojená duše, půjde i všechno ostatní.

Vaším úspěšným dnem je úterý a měsíce červenec a listopad.

Kolový ořech - 5.8. - 3.9.

Pokud patříte do znamení Kolového ořechu, jste energičtí, odvážní a citliví, ale také chaotičtí, nestabilní a temperamentní. Nedokážete chvíli jen tak posedět a potřebujete neustále něco dělat. Pořád v někom hledáte oporu, protože si potřebujete urovnat své pocity a emoce. Když se vám však podaří vaši energii nasměrovat tím správným směrem, dokážete velké věci. Toužíte po poznání, máte rádi dobrodružství a umíte být i naprosto nespoutaní. Rádi se také vzděláváte a mezi vaše obliby obvykle patří čtení.

Vaším šťastným dnem je středa a mezi měsíci to je srpen a prosinec.

Cestovatel - 4.9. - 3.10.

Jako lidé narození ve znamení cestovatele jste zvídaví, citliví a neposední. Rádi poznáváte nová místa i věci a nevydržíte jen tak sedět doma. Nesnášíte nudu a rutinu, a proto ve svém životě potřebujete nějaká dobrodružství. Vždy přicházíte s novými nápady a přinášíte ostatním inspiraci. Vaše osobnost je však velmi složitá. Kvůli vaší citlivosti, vše až moc prožíváte, což občas vytáčí i vás samotné. Když opouštíte domov, nevyhnete se pocitu smutku, poznávání nových míst vám však přináší naději a radost.

Vaším úspěšným dnem je čtvrtek a měsíce září a leden.

Vzdálenost - 4.10. - 3.11.

Znamení vzdálenosti přináší jeho držitelům velkou fantazii, kreativitu, spontánnost a instinkt. Tito lidé mají velkou vnitřní sílu, ale jsou také velice netrpěliví a mohou být až úzkostliví. Řídíte se hlavně svým instinktem a snažíte se vyhýbat povinnostem a závazkům. Nesnažíte se myslet příliš logicky a děláte zkrátka to, co vám život připraví. Máte velký potenciál, ale právě kvůli vaší netrpělivosti a neklidu své plány a nápady málokdy dotáhnete ke konci. Když se do někoho zamilujete, dokážete se mu naprosto oddat a udělali byste pro něj všechno.

Vaším šťastným dnem je pátek a měsíce říjen a únor.

Dítě světa - 4.11. - 3.12.

Jako zrozenci tohoto znamení zůstáváte uvnitř pořád dětmi. Jste štědří, silní, oddaní a vše berete s lehkostí a nadhledem. Většinou jste pozitivně naladění a plní energie, takže si snadno hledáte kamarády. Máte v sobě přirozenou radost ze života, a i když vás něco dokáže snadno naštvat, nikdy to moc dlouho nevydržíte. Většinou žijete klidný a příjemný život, který vás dělá šťastnými.

Vaším úspěšným dnem je sobota a měsíce listopad a březen.

Sklizeň a sýpka - 4.12. - 3.1.

Jako zrozenci ve znamení sklizně a sýpky jste štědří, věrní, optimističtí, veselí, aktivní a trochu lehkomyslní. Máte rádi kontakt s lidmi a jste velice komunikativní. Občas možná až příliš. Dost často se vám totiž stává, že vám vyklouzne něco, co jste vůbec neměli říkat. Jste ale usilovní a pracovití. Pokud po něčem toužíte, nevadí vám pro to tvrdě pracovat i několik let. Navíc jste vždy připraveni jít do akce a překonat cokoliv, co vám bude stát v cestě. 

Vaším úspěšným dnem je úterý a měsíce prosinec a duben. 

Zdroje: