8 vlastností, které jsou typické pro Lvy. Jsou vážně jen pyšnými vůdci?

8 vlastností, které jsou typické pro Lvy. Jsou vážně jen pyšnými vůdci?
Lev se jako ohnivé znamení do všeho vrhá po hlavě a za ničím se příliš neohlíží. Je známý především pro svou pýchu, sebevědomí a silné vůdčí schopnosti. Je ale také vášnivý, silný a statečný. Jaké další vlastnosti se však v tomto znamení skrývají? Podívejte se na ty dobré i špatné!

Jaké mají přednosti?

Jsou štědří a mají velké srdce

Když si vás Lev pustí k srdci, můžete to považovat za velké štěstí. Vždy mají spoustu lásky na rozdávání a jsou štědří i se svým časem a penězi. Umí vymýšlet ty nejlepší dárky a dokáží vám věnovat opravdu spoustu pozornosti. Díky tomu k sobě dokáží dobře přitahovat lidi a většinou nejsou sami.

2. Jsou sebejistí

Sebevědomí je pro Lvi naprosto přirozenou vlastností. Vědí o sobě, že jsou silní a mocní a nebojí se to ostatním ukázat. Nestydí se za sebe ani za věci, které se jim líbí. I v těch nejšílenějších outfitech nebo účesech se tedy budou cítit dobře. Často je ostatní obdivují, a právě jejich nápady poté velí módním trendům.

Navíc dokáží dobře povzbuzovat a dodávat tak sebevědomí i ostatním.

3. Dokáží se k čemukoliv odhodlat

Lvi jsou vytrvalí a nechybí jim odhodlání. Když se tedy pro něco rozhodnou, nepřestanou na tom tvrdě pracovat, dokud to nedovedou ke zdárnému konci. Pomáhá jim v tom i jejich optimismus a sebejistota, díky kterým se dokáží dostat daleko. Nevadí jim si stanovovat ani obrovské a často nereálné cíle, kterých nakonec vždy dokáží dosáhnout.

4. Jsou rozenými vůdci

Tuto vlastnost jste o Lvech už nejspíš slyšeli alespoň stokrát. Nemůžeme se tomu ale divit. Jejich vytrvalost, odhodlání, sebejistota, optimismus i srdečnost společně tvoří ideální vůdčí kombinaci, se kterou dokáží dosáhnout čehokoliv, co si usmyslí. Svůj tým dokáží povzbudit k nečekaným výkonům a ve skupině je všichni obdivují. Díky jejich charisma je pro Lvy navíc velmi lehké někoho zaujmout a poté s ním navázat spolupráci.

A jaké jsou jejich slabiny?

5. Potřebují přitahovat pozornost

Jejich touha po pozornosti a obdivu druhých je pro ostatní téměř nepředstavitelná. Mají smysl pro drama a při každé příležitosti se snaží na ostatní zapůsobit. Nikdy s nimi tedy není nuda, ale jen málokdy dopřejí prostor i ostatním v místnosti, což může být dost vyčerpávající.

6. Občas mohou být arogantní

Když se Lvi necítí zrovna nejlépe, velice snadno mohou na ostatní působit arogantně. Občas se totiž mohou chovat velmi egoisticky a nezajímat se o ostatní. Když s nimi někdo v takových chvílích nesouhlasí, pravděpodobně se k nim budou chovat drze a pohrdavě.

7. Neumí přijímat kritiku

Jedna z největších slabin Lvů je neschopnost přijímat kritiku. Potřebují na sebe slyšet chválu a jsou zvyklí na to, že je všichni mají rádi. Myslí si o sobě, že nemůžou udělat chybu, a tak je kritika vždy dokáže vyvést z míry. Je ale důležité ji přijímat a soustředit se na to, že zlepšování chyb je jediná cesta k úspěchu.

8. Jsou tvrdohlaví

Lvi tvrdě pracují na svých cílech a nic se jim nemůže dostat do cesty. Jejich odhodlání se proto může často změnit v tvrdohlavost. Navíc si většinou neradi říkají o pomoc, což je občas v jejich práci dokáže ještě více zpomalit. Měli by si tedy uvědomit, že vše není jen o nich a nechat si od ostatních pomoct není nic špatného.