8 typických vlastností pro tajemné Štíry. Co v sobě skutečně skrývají?

8 typických vlastností pro tajemné Štíry. Co v sobě skutečně skrývají?
Štíři slaví narozeniny od 24. 10. do 22. 11. Jsou většinou považováni za tiché a nenápadné znamení, ale mají v sobě také spoustu vášně, odvahy a nezávislosti. Pod svou záhadnou a tajemnou maskou jsou navíc hodně citliví a umí být věrnými přáteli. Jaké vlastnosti jsou pro ně typické?

Pozitivní vlastnosti:

Odhodlání

Štíři mají velké odhodlání k dosažení toho, co si přejí. Když si něco usmyslí nebo si vytyčí nějaký cíl, udělali by pro něj všechno. Jsou výjimečně soustředění, vytrvalí a neústupní. Jen máločeho se zaleknou, a když je něco zajímá, jdou do toho se vší svou vášní a nadšením. Navíc mají velké ambice a sny, které by se jiným mohly zdát nesplnitelné. Pro ně je to ale jen další výzva, které se hodlají statečně postavit. Zkrátka neznají hranic a nedrží se zpátky.

Statečnost

Zrozenci tohoto znamení se nebojí postavit svým problémům. Budou klidně i nebezpečně riskovat, pokud pro to budou mít pádný důvod. Navíc právě oni budou mezi prvními, kdo se dobrovolně přihlásí k nepříjemným úkolům, ze kterých mají všichni ostatní strach. Zvlášť pokud jde o jejich přátele nebo rodinu. Za ty by se postavili, i kdyby o to museli bojovat s celým světem.

Věrnost

Blízcí přátelé a příbuzní jsou pro Štíry skutečně prioritou. Stejně jako ve svých pracovních nebo studijních cílech, mají odhodlání a vytrvalost i ve vztazích. Závazky neberou na lehkou váhu a když vědí, že jim ostatní věří a spoléhají se ně, nikdy by je nenapadlo je zradit. Svým milovaným dávají kus samy sebe a na oplátku zase pečlivě střeží ten jejich.

Upřímnost

Upřímnost a poctivost je pro Štíry jedna z nejdůležitějších vlastnosti. Snaží se vždy říkat pravdu, i když často něco tají. Lež by ale z pusy jen tak nevypustili. Nemohou proto vystát, když jim někdo do očí lže nebo je podvádí. Upřímní jsou také sami k sobě. Zpravidla vědí, co od života chtějí, a nesnaží se přetvařovat. A právě to jim pomáhá k dosahování cílů a plnění snů.

Negativní vlastnosti:

Žárlivost

S jejich věrností a loajalitou bohužel přichází také žárlivost. Od těch, na kterých jim záleží, totiž očekávají to samé, co dávají oni jim. Navíc snadno začnou být danou osobou přímo posedlí. Když tedy vztah nevychází podle jejich představ a vidí, že jim jejich partner nebo kamarád lže, snaží se vše dostat zpět pod svou kontrolu. Toho se většinou snaží dosáhnout manipulací a dominantním chováním.

Tajnůstkářství

Přestože jsou Štíři ve všem upřímní, hodně věcí si nechávají pro sebe. Neradi ostatním ukazují své slabosti a zranitelná místa. Své pocity a myšlenky si proto většinou nechávají pro sebe. Jsou to také velcí stratégové, takže mají vypočítané, komu by se s čím raději neměli svěřovat. Jejich utajování a nesdílnost jim však komplikují komunikaci a pro někoho může být obtížné s nimi spolupracovat.

Vznětlivost

Přestože nepatří mezi ohnivá znamení, mají Štíři občas horkou hlavu a každá maličkost je dokáže úplně vykolejit. Když si k tomu přičtete jejich žárlivost, není to vůbec příjemná kombinace. Zradu nebo lež si berou vždy osobně a je lepší je nenaštvat. Umí totiž být dost pomstychtiví a i tu nejmenší urážku budou chtít něčím oplatit.

Tvrdohlavost

Tvrdohlavost může být dobrou vlastností, zvláště pokud se Štíři snaží vytrvale pracovat na zdánlivě nesplnitelných cílech. Často ale může být spíše ke škodě než užitku, protože nechtějí měnit své zvyky a názory ani dělat kompromisy. Pokud je tedy chcete přesvědčit, aby zkusili něco nového, bude to těžší, než si myslíte. Musí se k tomu totiž odhodlat sami, jinak je nikam nedostanete.

 

Zdroje:

Zdroj článku:
  • www.cosmopolitan.com