60sekundové pravidlo, jak si mýt svou pleť. Už jsi to vyzkoušela?

60sekundové pravidlo, jak si mýt svou pleť. Už jsi to vyzkoušela?
Je potřeba se každé ráno i každý večer starat o svou pleť. A to hlavně v době, kdy jsi v pubertě a tvé hormony pracují. Pleť je tak více mastná a náchylná k tvorbě akné či jiných nevzhledných pupínků. Pokud patříš do této skupiny, nebo ne, je to jedno. Protože toto 60sekundovépravidlo péče op leť by měla dodržovat každá z nás.

60sekundové pravidlo

Tuto metodu vymyslela kosmetička a influencerka Nayamka Roberts-Smith. T radila všem svým followerům na Twitteru, aby si každé ráno i večer čistili svůj obličej celých 60 sekund, protože jenom tak mají čisticí složky dostatek času na to, aby pronikly do pokožky.

Večerní čistění

Možná si ani neuvědomuješ, kolik nečistot se ti denně usadí na tváři. A to nemluvíme o make-upu, korektoru či pudru, který si nanášíš každé ráno. Spíše jde o prach, špínu a bakterie, které se na naši pokožku usazují po celý den. Takže určitě nestačí, když si pleť jen otřeš vatovým tamponem a odličovačem.

Musíš dát prostor čisticímu prostředku, aby rozpustil všechny nečistoty. Takže je opravdu potřeba si nastavit stopky a poctivě si 60 sekund umývat obličej, aby pokožka vypadala zdravější a krásnější. Hlavně bych měla věnovat pozornost veškerým záhybům, jako okolo nosu, pod bradou, okolo uší a podobně.

Efekt dvojitého čištění

Vyzkoušej i takzvané dvojité čištění. To znamená, že si nejdřív očistíš pleť pomocí olejového čističe, které následně opláchneš jemným čisticím prostředkem. Obě tyhle procedury samozřejmě prováděj 60 sekund. Pokud se totiž neodmaluješ, nebo to jen tak odflákneš, zůstanou ti na obličeji stopy make-upu, který tě bude vysušovat, což způsobuje právě ty nepříjemné vyrážky a pupínky.

Takže základní pravidlo je teda jasné – každý den se odlíčit, a navíc k tomuto odlíčení přidat ještě dalších 50 sekund čistění, aby se pleť dokonale zregenerovala. A tuto proceduru čištění si zopákni i ráno, než jdeš do školy, abys celý den působila rozzářeně.

Tu minutku si ráno a večer přeci najdeš!