5 tajemství šťastného manželství Kate Middleton a prince Williama

5 tajemství šťastného manželství Kate Middleton a prince Williama
Od studentské lásky až po pětičlennou rodinu: Kate a princ William jsou moderní pohádkou. Zde je 5 tajemství jedenáctiletého manželství Kate Middleton a prince Williama.

Princ William a Kate Middletonová jsou jedním z nejoblíbenějších královských párů v historii. Seznámili se na univerzitě v St. Andrews. Nějakou dobu to trvalo, ale stal se z nich pár. Až na krátkou přestávku jsou spolu již od studií, tedy 20 let. Z toho 11 let manželé. Mají tři děti, které jim údajně dávají dost zabrat. Níže naleznete 5 informací o jejich vztahu, které jste nejspíše nevěděli, a které jejich vztah drží pohromadě.

1. Vybudovali si pevné základy

Princ William a Kate se seznámili jako studenti na univerzitě v St Andrews ve Skotsku, ale jejich vztah nebyl zpočátku romantický. Ve druhém ročníku se z nich stali spolubydlící, sdíleli čtyřpokojový byt s dalšími dvěma kamarády a často spolu chodili na přednášky.

Jak se ukázalo, právě silné pouto, které si vytvořili jako přátelé, učinilo jejich svazek tak pevným. „To byl takový dobrý základ," řekl William. „Teď už opravdu věřím, že být přáteli je obrovská výhoda." Ačkoli spolu dvojice chodila po většinu svých vysokoškolských studií, po ukončení studia si dali pauzu, aby se trochu rozkoukali. „V té době jsem z toho nebyla příliš nadšená, ale ve skutečnosti mě to posílilo," řekla Kate v rozhovoru o zásnubách páru. „Člověk o sobě zjistí věci, které si možná neuvědomoval – myslím, že když je mladší, může ho vztah docela pohltit – a já jsem si toho času pro sebe opravdu vážila."

2. Měli pro manželství dobrý vzor

Kate a princ William si vzali za vzor 73 let trvající manželství jeho prarodičů, královny Alžběty a prince Philipa. Dalším vzorem jim byli rodiče Kate Carole a Michael, kteří jsou manželé již více než 40 let. „Kate má velmi, velmi stmelenou rodinu," řekl princ William během jejich zásnubního rozhovoru. „A já s nimi vycházím opravdu dobře a mám velké štěstí, že mě tak podporují." Dodal: „Mike a Carole byli opravdu velmi milující a starostliví a opravdu zábavní a byli ke mně vstřícní, takže jsem se cítil jako součást rodiny a doufám, že Kate cítila totéž s mojí rodinou."

3. Podporují charitativní projekty 

Kate a princ William podpořili témata, která mají široký záběr a trvalou sílu, včetně osvěty o duševním zdraví a pomoci válečným veteránům. Dobrovolnice Abigail McDonnellová na charitativní akci Jigsaw v Dublinu v roce 2020 řekla, že „pár má skutečné nadšení pro duševní zdraví. Je vidět, že jim na tom opravdu záleží." Kromě společných cílů se vzájemně podporují i ve svých individuálních projektech. Princ William podpořil Kate, když se ujala projektů souvisejících s prvními roky života dětí. Ona jej na oplátku doprovodila na první udílení ceny Earthshot.

Kate a princ William na návštěvě v Bostonu
Kate a princ William na návštěvě v Bostonu, Zdroj: Shirley Preston / Shutterstock

4. Udělají si čas na zábavu

Pár je proslulý svou soutěživostí a nebojí jít proti sobě, ať už závodí v charitativní soutěži v plachtění, stojí proti sobě na fotbalovém hřišti nebo zkouší své dovednosti v závodě pozemních jachet. Spoustu zábavy si užívají také z tribun sportovních událostí, jako je Wimbledon a ragby.Kate a princ William se umí bavit i během výletů, rádi tančí a jezdí se potápět, samozřejmě všechno spolu. 

5. Jsou rodiči jako všichni ostatní

Na rozdíl od předchozích královských generací William a Kate „dokáží skloubit tradiční povinnosti s tím, že jsou naprosto moderními rodiči," řekl rodinný přítel. I když jim pomáhá chůva Maria Teresa Turrion Borrallo, manželé dbají na to, aby během školních prázdnin vždy omezili královskou práci a trávili spoustu času se svými dětmi. Celá rodina ráda vaří, hraje si venku a jezdí na kole. „Kate si ráda udržuje obyčejný život," uvedl jeden ze zdrojů.

Zdroje článku: