5 nejpřítulnějších kočičích plemen: Vznešená královna, elegantní společnice či huňatá panenka

5 nejpřítulnějších kočičích plemen: Vznešená královna, elegantní společnice či huňatá panenka
Kočičí srdce není chladné, jen v porovnání se psy jsou kočky více samostatnější. Mohou nám však dělat o něco klidnější společnost. Buď můžete mít štěstí na přítulnou kočičku z útulku nebo sáhněte po tom správném kočičím plemeni z chovatelské stanice.

Kočkovité šelmy mají svůj vlastní jazyk lásky. Náklonnost vyjadřují otíráním se o vaše nohy, soustředěným klidným pohledem nebo prostě svou tichou přítomností. Naprostou oddanost poznáte, když se kočka před vámi uvolněně rozvalí a ukáže své zranitelné bříško. 

Pokud si chcete být jistí, že se ujmete kočky, která se nebude bát a stane se vaším věrným společníkem, najděte si chovatelskou stanici některé z těchto plemen.

Habešská kočka - aktivní společnice

Pokud hledáte kočku s vážným výrazem, ale něžnou duší, tato varianta je ta pravá pro vás. Habešská kočka je elegantní, hravá a miluje společnost. Většinu dne sama doma by však byla nešťastná. Potřebuje si alespoň nějaký čas hrát, šplhat a cvičit. Dokáže se naučit i pár povedených kousků. Na své nejbližší je velmi opatrná, hodí se tedy i do rodin s dětmi. 

Kočka Birma - klidná královna

Nádherná kočka s jasně modrýma očima a bílým límcem kolem krku se bude vznešeně procházet vaším bytem. Je tichá a klidná, většinu času odpočívá a při hře nevytahuje drápky. Nejvíce ocení inteligentní hračky, u kterých musí přemýšlet. Bude skvělým mazlíčkem zejména starších lidí, kterým nevadí, že za sebou občas nechává chlupy. 

Mainská mývalí kočka - něžný obr

Jemná kočka většího vzrůstu s laskavým srdcem. Na vyřádění potřebuje trochu větší prostor, její dlouhá hebká srst vyžaduje pravidelnou péči, a pokud je vzhůru, chce si stále povídat. Pokud se s těmito třemi body smíříte, stane se tato kočka vaším věrným rodinným společníkem.

Ragdoll - huňatá panenka

Tyto kočky skoro vyvracejí kočičí povahu. Vyžadují lidský kontakt, proto mazlení s rodinnými příslušníky je pro ně tou největší odměnou. Patří mezi objemnější a huňatější kočky a majitelé se musí smířit také s její hlasitostí. 

Ruská modrá kočka - kliďas s plyšovou srstí

Ruská modrá kočka se hodí spíše pro starší lidi nebo pro klidnější rodiny s dětmi vyššího věku. Vyžaduje rituály, nemá ráda změny a upřednostní klidnější prostředí. Svou rodinu bude milovat, ale návštěvám se bude pravděpodobně stranit.