Znamení zvěrokruhu, která si home office příliš nechválí. Kdo raději pracuje v kolektivu než z domova?

Znamení zvěrokruhu, která si home office příliš nechválí. Kdo raději pracuje v kolektivu než z domova?
Home office je pro některé výhrou či doslova splněným snem. Jiní si ho však tolik nechválí a znamená pro ně spíše domácí vězení. Po chvíli se jim totiž začne stýskat po zaběhlém prostředí a zábavných rozhovorech s kolegy. Kdo si na home office stále nezvykl a nemůže takový způsob práce vystát?

Beran

Aktivní Berani se na home office nedokáží moc dlouho soustředit. Obvykle jsou hodně energičtí a po hlavě skáčou do nových věcí. Doma ale tuto energii úplně ztrácí a jejich produktivita během dne neustále klesá. Potřebují totiž nové impulzy a podněty, jinak se začnou velice rychle nudit.

V práci jich dosahují pauzami a rozhovory s kolegy, během kterých se zabaví a zároveň si na chvíli odpočinou od práce. To je dokáže dobít na zbytek dne, ale stále zůstanou soustředění.

Práce z domova jim přináší obrovskou svobodu, což v kombinaci s jejich špatným sebeovládáním zpravidla nekončí moc dobře. Většinou tedy všechny povinnosti jen odkládají, a protože se o své nápady a názory nemohou s nikým dělit, cítí se po chvíli jako v kleci.

Pevně daný rozvrh s pauzami a online pracovními schůzkami jim může pomoci se soustředěním, ale stejně jim nenahradí kontakt s kolegy.

Lev

Lvi mají silnou vůli a dokáží ledacos překonat. S prací z domova se tedy hravě vypořádají, ale když mohou, raději se jí vyhnou. Není to totiž zrovna jejich oblíbený způsob práce. 

Raději pracovní záležitosti probírají osobně, než aby rozesílali kupy e-mailů. Navíc chtějí udržovat kontakt s kolegy, protože potřebují jejich pomoc a radu, ale také podporu a obdiv. Právě když jsou středem pozornosti a obdivu, získají tu pravou motivaci. Navíc jsou společenští a vtipní a bez občasných rozhovorů nemají vůbec žádnou energii.

Když tedy pracují sami, často dají přednost jiné zábavě nebo se místo práce soustředí na sebe a své osobní zájmy.

Střelec

Střelci jsou svobodomyslným znamením. To často znamená, že jsou kreativní a inspirativní, ale při práci z domova se jejich myšlenky většinou stáčí úplně jiným směrem. Protože je nikdo nehlídá, dělají také často to, co nemají a na pracovní povinnosti kašlou.

I za normálních okolností se vyhýbají závazkům, ale na home office uzávěrky nebo termíny odevzdání nedodržují už vůbec.

Už po krátké době se jim navíc začne stýskat po lidech, které v práci každodenně potkávali, a také po všedních dobrodružstvích, které s nimi zažívali. Nesnáší nudu a jednotvárnost a k tomu home office může snadno sklouznout. Měli by se tedy snažit o nějaké zpestření svého pracovního dne, například pomocí videohovorů nebo zábavných aktivit během krátkých přestávek.

Jsou však velkými optimisty a navzdory tomu, že jim práce z domova nevyhovuje, nedávají to najevo. Právě oni totiž budou těmi, kdo ostatní podpoří a rozesmějí je, když budou v nesnázích.

Blíženci

Pro Blížence je v práci nejlákavější právě komunikace s kolegy, díky které dostávají nové nápady a zároveň se od nudy a stresu trochu odreagují pomocí drbů a zábavných konverzací. Tak získávají energii a chuť pracovat, což zvyšuje i jejich pracovní výkonnost.

Na home office se však velice rychle dostávají do psychické nepohody a jsou o dost méně produktivní než v kolektivu. Mají mnohem menší motivaci a ubírají proto i na tempu a kvalitě práce. V práci už po chvíli nevidí smysl a nesnaží se do ní tedy vkládat sebemenší úsilí.

Navíc mají spoustu nápadů najednou a jejich mysl jede na plné obrátky. V pracovním prostředí to znamená kreativitu a nápaditost, doma to však vede k tomu, že se snadno něčím nechají rozptýlit a do práce se musí dlouho přemlouvat.

Zdroje článku: