Znamení, která trpí přehnaným sebevědomím. Patříte mezi největší náfuky zvěrokruhu i vy?

Znamení, která trpí přehnaným sebevědomím. Patříte mezi největší náfuky zvěrokruhu i vy?
Každý z nás by měl mít nějaké to zdravé sebevědomí. Důvěra v sebe sama je důležitá, ale nemělo by se to s ní přehánět. Tato 4 znamení si o sobě někdy myslí až moc a větší sebekritika by jim čas od času neuškodila. Kdo mezi ně patří?

Lev

Umístění Lva hned na první příčce seznamu pravděpodobně nikoho nepřekvapí. Lvi si hodně potrpí na svůj vzhled a ostatní podle vzhledu také velice často soudí. Dělají to proto, že se snaží, aby je všichni viděli jen v tom nejlepším světle. Touží totiž po jejich obdivu a neustále proto chtějí být středem pozornosti. Přestože ale mají potřebu vypadat pořád dobře a působit mile, svou aroganci a egoismus nedokážou vždy úplně skrýt.

Jsou neskutečně sebevědomí, což se může hodit, ale Lvi to obvykle až moc přehání. K tomu, aby je všichni zbožňovali tak, jako oni sami sebe, se totiž nezdráhají využít ani manipulace. Myslí si o sobě, že mají vždy pravdu a snaží se tento pocit přenést i na všechny kolem sebe. Díky jejich charisma ale umí být hodně přesvědčiví, takže se jim bohužel často daří dosáhnout svého. To jim jejich už tak přehnané sebevědomí ještě zvyšuje. 

Býk

Tvrdohlaví Býci si jdou za svým, ať to stojí cokoliv. Může to znít jako pozitivní vlastnost, ale když si něco usmyslí, umí skutečně chodit přes mrtvoly. V takových chvílích se chovají opravdu sebestředně a upřednostňují své zájmy před potřebami všech ostatních. Když jde o jejich záležitosti, nejsou ochotni se přizpůsobit ani dělat kompromisy. Zdá se jako by si mysleli, že se svět točí jen kolem nich a všichni ostatní jim budou ochotně uhýbat.

Kromě toho, že často myslí jen na sebe, mají také sklony k narcismu. Umí totiž v klidu a s chladnou hlavou vyhodnocovat situace, a protože to o sobě vědí, připadají si zajímaví a hodnotní. Snaží se proto světu něco předávat a přestože, narozdíl od Lvů, pozornost nevyžadují, užívají si, když je někdo chválí.

Štír

Štírům se ani nesnažte radit nebo jen naznačit, co mají dělat. Nesnesou totiž představu, že by někdo byl v dominantnější pozici než oni. Rádi jsou proto ve vůdčích pozicích a užívají si, když mají všechnu moc v rukou právě oni sami. Často se snaží ukazovat, že všechno ví a všemu rozumí.

Rádi proto ostatním ukazují, jak mají danou věc dělat správně. Sami však nad radami druhých ohrnují nos a neřídili by se jimi, ani kdyby neměli jinou možnost. Na to jsou až moc hrdí. Navíc se málokdy omlouvají, protože si většinou ani neumí uvědomit, že udělali něco špatně.

Štíři si zkrátka jdou svou vlastní cestou. Jsou záhadní a nepředvídatelní, ale právě tím k sobě přitahují druhé, které zajímá, čím je dokážou překvapit tentokrát. Umí být hodně tvrdohlaví a arogantní, ale pod touto tvrdou skořápkou se schovává jejich citlivá a zranitelná povaha jako u jiných vodních znamení. Umí ji ale opravdu dobře skrývat a nenechávají na sobě nic znát, pokud se cítí jako, že vám ještě nemohou plně důvěřovat.

Vodnář

Vodnáři svět vnímají jinak, originálně, a užívají si to. Vyžívají se v tom, že jsou odlišní a že mezi ostatními vyčnívají. Věří, že jejich myšlenky a názory jsou vždy správné a nemají potřebu to nikomu dokazovat. Neradi proto poslouchají rady druhých a často se ani neobtěžují vysvětlením svého pohledu. Sami už přeci vědí, že pravdu mohou mít jen oni, tak proč se tím zatěžovat?

Úspěšní v životě jsou hlavně proto, že věří své intuici a svým instinktům. Nečekají na ničí povolení nebo souhlas, zkrátka dělají to, co jim připadá správné. A ono to většinou správné je. Navíc jsou to velcí samotáři, takže se obejdou bez jakékoli společnosti. Mohou proto často působit nafoukaně, ale i bezohledně a egoisticky. I když jste jejich chováním ale uražení, musíte pokaždé poníženě uznat, že opět měli pravdu.