4 tipy pro zdravější velikonoční nadílku

4 tipy pro zdravější velikonoční nadílku
Každé dítě se těší na dobroty, které se tradičně rozdávají na Velikonoční pondělí. Čokoládové figurky a vajíčka jsou však často přeslazené a plné levných rostlinných tuků. Buďte nápadití a zkuste připravit velikonoční nadílku nejen zdravěji, ale také z kvalitních surovin.

Ořechy v medu

Ořechy v medu se dají snadno koupit v prodejnách specializujících se na výrobky z medu nebo v obchodech se zdravou výživou. Vyrobit si je můžete taky doma. Připravte si malé zavařovací sklenice, med a různé druhy ořechů. Použít můžete klasické vlašské nebo lískové, ale výborné jsou i para ořechy nebo mandle. Nejprve nasypte ořechy do sklenic, poté nalijte med. Pokud je med tuhý, předem jej rozehřejte ve vodní lázni. 

Kornouty nebo vajíčka se sušeným ovocem

Sušené ovoce je narozdíl od sladkých čokoládových figurek plné vitamínů a minerálů. Pro ty, kteří jsou zvyklí na sladkosti, můžete vybrat ovoce máčené v kvalitní čokoládě. Naplňte kornouty nebo plastová vajíčka sušenými brusinkami, meruňkami, švestkami, moruší, ananasem nebo mangem. Výběr je opravdu široký, můžete si vybrat klasicky sušené ovoce nebo ovoce sušené mrazem, které je křupavější.

Zdroj: Autor: Tommy Atthi / Shutterstock

Ovocné mísy ve tvaru zajíce nebo vajíčka

Dejte průchod své kreativitě. Nakrájejte ovoce různých barev na malé kousky a vytvořte z nich velikonoční kraslice nebo zajíce. Okraj talíře můžete ozdobit jahodami namočenými v hořké čokoládě.

Sušené ovoce je narozdíl od sladkých čokoládových figurek plné vitamínů a minerálů.

Polévka v zaječím chlebu

Vydlabejte kulatý bochník či bulku a naplňte je poctivou bramboračkou nebo hustou mrkvovou polévkou. Chléb ozdobte do tvaru velikonočního zajíce tak, že z housky vymodelujete hlavu a uši a připevníte k tělu z bochníku.