Znamení, která jsou nejvíce nostalgická. Také žijete v minulosti?

Znamení, která jsou nejvíce nostalgická. Také žijete v minulosti?
Vzpomínky jsou něčím, co nám nikdo nevezme a často pro nás mají cenu zlata. Pro někoho se ale postupem let stanou jedinou věcí, která jim ještě přináší radost a pocit bezpečí. Také se ve vzpomínkách někdy topíte až moc?

Rak

Raci rádi vzpomínají na své dětství a s potěšením se přehrabují ve štosech rodinných fotografií. Pokud nemají blízko ke své rodině, pak alespoň vzpomínají na svou zvolenou rodinu z jejich nejbližších přátel. Pamatují si na vše, a protože je pro ně důležité emocionální bezpečí, upínají se na hezké vzpomínky. Ze smutných událostí se dostávají dlouho a přehrávají si je v hlavě klidně několik let, ale na hezké vzpomínky se vždy s úsměvem podívají.

Vodnář

Vodnáři se často hrabou v minulosti a přemýšlí nad všelijakými souvislostmi. V oblibě mají také vymýšlení scénářů, které by se staly, kdyby něco udělali jinak. Pamatují si i drobné detaily, které by pro druhé byly naprosto nepodstatné a poté si je v hlavě přehrávají. Ke vzpomínkám se tedy rádi vracejí, protože mají v paměti i drobnosti, které se do fotoalb nevejdou. I tak u nich doma zaručeně najdete plno rodinných alb i fotografií z dětství.

Štír

Štíři neumí odpouštět a stejně tak nikdy nezapomínají na vzpomínky, a to jak ty dobré, tak ty špatné. Občas se jim tedy stává, že zůstanou zaseklí v minulosti kvůli nějakému sporu nebo tragické události, ze kterých se nemohou vymanit. Většinou ale své trápení stejně nedávají najevo, a tak si nikdo ani nevšimne, co prožívají. Mají navíc tendenci tyto bolestné vzpomínky zlehčovat a romantizovat. Vše ale hluboce vnímají a nostalgii kvůli tomu někdy milují a jindy zase nesnáší. Bez pochyb se v minulosti ale dost často pohybují.

Ryby

Ryby jsou největšími snílky zvěrokruhu, a tak není divu, že je nalezneme i na tomto seznamu. Pohodlí a bezpečí nalézají nejčastěji ve své představivosti a vzpomínkách. Nostalgii proto často používají i jako únik z reality. Pomocí své fantazie si vzpomínky v hlavě kreativně přetváří. Svůj život si jimi poté vylepšují, i když jde jen o fantazie, které ve skutečnosti ani nezažily.

Zdroje článku: