Největší hypochondři zvěrokruhu. Také vás skolí každá rýmička?

Největší hypochondři zvěrokruhu. Také vás skolí každá rýmička?
Každý máme jiný práh bolesti a na různé nemoci trpíme jinou intenzitou. Nicméně, záleží také trochu na našem založení a vnímání nepohodlí. Tato 3 znamení jsou totiž hotovými hypochondry, kteří se i při zvýšené teplotě strachují o svůj život. Znáte někoho, kdo mezi ně patří?

Rak

Raci jsou dramatičtí, citliví a děsí se toho, že je nějaká nemoc přivede do fatálního stavu. I když se cítí naprosto v pořádku, hledají všechny možné diagnózy, na které by zrovna mohli trpět. Věří totiž, že se mohou kdykoli nakazit, a mají se tedy vždy na pozoru. Když u někoho vidí nové projevy nemoci, už se cítí, jako by byly také nakažení. Zprávy o šíření nových virů je k smrti děsí a jsou přesvědčeni, že musí být další obětí. Není pro ně tedy neobvyklé, že se záměrně vyhýbají nemocným lidem nebo na veřejnosti kvůli možné nákaze nosí ochranné pomůcky.

Když mají nemocné přátele nebo rodinu, chtějí jim sice být nablízku, ale nakažlivost nemoci jim přináší úzkost. Je tedy lepší, aby se drželi zpátky a pomáhali svým blízkým na dálku. Tak si ušetří starosti, ale zároveň se spojí s těmi, kteří jejich podporu potřebují.

Ryby

Ryby jsou podobně citlivé jako Raci. Namlouvají si, že jsou nemocné ještě dlouho předtím, než se u nich vůbec projeví nějaké příznaky. Jsou hodně emotivní a pouhé podezření na nachlazení dokáže naprosto změnit jejich náladu a ovlivnit jejich myšlenky. Mají sklony k sebelítosti, ale když jsou nemocní, snaží se to spíše vypustit z hlavy, a od nemoci tak svou nečinností utéct.

Většinou to ale nevede k ničemu dobrému, protože problém neřeší a ani nejdou k doktorovi. Jejich stav se takto může výrazně zhoršit, a nakonec doma zůstanou mnohem déle, než bylo původně třeba.

Panna

Panny jsou největšími stresátory zvěrokruhu. Mají obavy z každé maličkosti, a právě kvůli tomu mají také tendence k hypochondrii a sebelítosti. Je pro ně tedy hodně náročné přijmout bolest a zdraví celkově přisuzují velkou váhu. Chodí tedy k doktorovi i kvůli svým drobným podezřením, a přestože je to zodpovědné, občas to až moc přehánějí. Myslí totiž spíše negativně a věří, že jejich příznaky nasvědčují té úplně nejhorší možnosti.

Myslí si tedy, že vždy mají tu nejvážnější diagnózu, a přehnaně o sebe proto pečují. To však nemusí být na škodu, protože se nemoc nebudou snažit jen tak přejít. Umí si dopřát tu nejlepší péči, díky čemuž se velmi rychle vykurýrují.

Zdroje článku: