Nejistá znamení, která se nikdy neodváží udělat první krok. Také si raději počkáte na druhé?

Nejistá znamení, která se nikdy neodváží udělat první krok. Také si raději počkáte na druhé?
Někomu sebevědomí nechybí a bez problémů se začne seznamovat s každým, kdo mu padne do oka. To ale rozhodně není případ těchto 3 znamení. Ta si totiž mnohem raději trpělivě počkají, než první krok udělají ostatní. Ať už se bojí čehokoli, kontakt s nimi pravděpodobně budete muset navázat vy.

Ryby

Přestože je o Rybách známo, že jsou to velcí romantici a mají hodně silné city, většinou zůstávají jen u fantazírování a k ničemu odvážnému se neodhodlají. Přitom po vážném vztahu a hlubokém citovém poutu touží, ale zkrátka mají tak velký strach, že to raději vzdávají. Bojí se totiž, že když se někomu otevřeně svěří, on je raní a ony se z toho nebudou moci dlouhou dobu vzpamatovat.

Zkrátka se děsí odmítnutí, přestože ho moc často nezažívají. Navíc jsou nervózní a nesvé, když mají před druhými vyjadřovat své emoce, takže se své city budou jen snažit nenápadně naznačovat a budou doufat, že daná osoba jejich signály pochopí. Záleží jim ale i na pocitech druhých. Nechtějí na to tedy jít moc rychle, protože se bojí, že by mohly někoho urazit a ztratit tak nejen potencionálního partnera, ale i kamaráda.

Ušetříte jim tedy hodně času a starostí, když se k prvnímu kroku odhodláte před nimi. U nich se navíc skutečně není čeho bát. I kdyby to Ryby necítily stejně, pochopí to a nebudou z toho dělat velkou věc.

Rak

Raci sní o lásce svého života, se kterou zažijí spoustu dobrodružství a vybudují společný život. Touží po podpoře a rodině a hledají proto vážný vztah. To ale bohužel neznamená, že když vhodného partnera najdou, bez otálení udělají první krok. Právě naopak, uzavřou se sami do sebe, protože je jejich city staví do nepříjemné pozice.

Takové chování u nich jejich známí pravděpodobně uvidí poprvé. Zatímco ke svým blízkým se totiž chovají vždy přátelsky a dělají si o ně starosti, při seznamování s novými lidmi jsou mnohem nesmělejší, protože se bojí, že by se mohli ztrapnit nebo že by druhé jen otravovali.

Moc si v tomto ohledu nevěří a čekají proto jen to nejhorší. Ani se nesnaží zapůsobit na někoho, kdo se jim líbí, protože si řeknou, že by je stejně odmítl, tak ho alespoň ušetří trápení. Jenže právě tím podkopávají nohy sami sobě a obírají se o mnoho dobrých přátelství a možných milostných vztahů. Tak moc se totiž fixují na nejhorší možné scénáře, že se místo navázání kontaktu raději začnou o samotě utápět ve svých hlubokých emocích.

romantika ve dvou, zdroj: Shutterstock

Býk

Může znít překvapivě, že právě tvrdohlaví a odhodlaní Býci by si ve vztazích nešli za tím, co chtějí, ale opravdu tomu tak je. Ve vztazích hledají stabilitu a zajištění, ale nechtějí udělat první krok, protože sdělování emocí je pro ně opravdu stresující a nepříjemné. Mají rádi své pohodlí a svou zajetou rutinu, takže novým a neznámým situacím, které je dostávají z jejich komfortní zóny, se snaží vyhýbat.

Raději pokračují ve svých neměnných životech, i kdyby v nich byli sebenešťastnější. Často jsou z toho už úplně zoufalí, ale bojí se změn a chtějí, aby věci zůstávaly tak, jak jsou.

Přestože za svými sny a cíli si jdou zrozenci tohoto znamení za každou cenu, ve vztazích se k prvnímu kroku nedokážou odhodlat, ani kdyby chtěli. Bojí se totiž i toho, co by poté mohlo následovat a jak moc by jim to změnilo život, i kdyby to bylo to nejlepší, co je kdy potkalo.

Když uděláte první krok vy, budou proto stále trochu na pochybách, ale pokud vztah budou brát vážně, určitě budou souhlasit alespoň s prvním rande. Do té doby si bohužel s největší pravděpodobností budou muset vystačit jen s toužebnými pohledy z bezpečné vzdálenosti.

Zdroje článku: