3 jednoduché tipy na velikonoční tvoření pro rodiče s dětmi: Veselá vajíčka, zajíčci z klacků a vajíčkové pelíšky

3 jednoduché tipy na velikonoční tvoření pro rodiče s dětmi: Veselá vajíčka, zajíčci z klacků a vajíčkové pelíšky
Nejste-li příliš kreativní, ale přesto chcete s dětmi něco pěkného vytvořit, vyzkoušejte snadné velikonoční tvoření. Uvidíte, jak se rozveselí nejen váš domov, ale také oči vašich dětí.

Pelíšky z vajíček

Přineste si z přírody několik vrbových proutků nebo pár větviček zlatého deště. Učte už malé děti, že není běžné větve lámat. Odřezáváme vždy boční výhony, které stromu nebudou chybět, a to nejlépe v divoké přírodě, kde je takových větví dostatek. Větvičky si naaranžujte do pěkné vázy a pomocí provázku nebo silnější nitě připevněte vajíčka s pelíšky. Vyfouklá vajíčka si předem nabarvěte nebo zvolte jednoduše bílá. Vajíčko na straně rozbijte, tak aby se vytvořil domeček. Dovnitř vejce vložíme kousek vlny, vaty nebo přírodního či barevného lýka. Necháme na fantazii dětí, co do pelíšku vloží. Mohou to být velikonoční kuřátka, pomalované oříšky, kamínky nebo drobné panenky či zvířátka.

Zdroj: Autor: Maglarahttps / Shutterstock

Veselá vajíčka

Opatrně vejce pomalujte a černou fixou vytvořte smějící se obličej. Poté vajíčka rozklepněte, tak aby se zachovala většina skořápky a namalovaný smajlík se neporušil. Do skořápek nasypte hlínu a zasejte různá semínka. Vhodná je rychle klíčící řeřicha, ječmen nebo vojtěška. Veselá vajíčka vyskládejte do proutěné ošatky vyložené senem, do kalíšků na vajíčka nebo jednoduše do nabarveného plata od vajec. Skořápky se semínky nechte klíčit na teplém a slunném místě. S dětmi hlínu roste několikrát denně, a pozorujte, jak smajlíkům pomalu rostou vlásky. 

Dovnitř vejce vložíme kousek vlny, vaty nebo přírodního či barevného lýka.

Zajíčci z klacíků

Děti na procházkách rády sbírají různé přírodniny, které je zaujmou tvarem nebo barvou. Vyjděte si spolu do přírody a hledejte rozvětvené klacky ve tvaru Y, ze kterých můžete vytvořit zajíčka. Doma si vyndejte různobarevné bavlnky nebo látky a větvičku jimi omotejte. Pod rozvětvením namalujte zajícovi bílý obličej, černý čumáček a oči. Doplňte fousky z provázku, lýka či párátek. Zajíček vám pěkně ozdobí květináč na balkoně nebo parapetu.