10 zajímavostí o tajemných Štírech. Co o sobě vědí jen oni sami?

10 zajímavostí o tajemných Štírech. Co o sobě vědí jen oni sami?
Štíři jsou často nepochopení, protože jejich uzavřenost a tajnůstkaření dovoluje jen pár šťastlivcům je skutečně poznat. Ani jejich nejbližší přátelé o nich však často nevědí úplně všechno. Jaké zajímavosti se za tímto znamením tedy skrývají?

1) Vedou intelektuální konverzace

Štíři jsou hloubaví a rádi probírají důležitá a intelektuální témata. Povrchní konverzace, které jim nic nedají, raději oželí a spokojí se jen se svými myšlenkami.

2) Vedou druhé

Nemusí to tak vypadat, ale Štíři umí být i dobrými vůdci. Přestože si to často neuvědomují, své nejbližší se snaží navést na správnou cestu a pomoci jim pokořit jejich strach. Skoro jako by druhým viděli do hlavy, umí jejich povahu pochopit a přijít i na jejich pochybnosti.

3) Zrada je děsí

Štíři mají největší strach z toho, že je někdo zradí, zvlášť, když mu konečně začnou věřit. Proto se často raději uzavřou do sebe a tráví čas o samotě.

4) Jsou upřímní

Štíři mají svá tajemství, ale když něco říkají, je to vždy se vší upřímností. Někdy to s ní možná až přehání a nezdráhají se ani někomu něco vytknout.

5) Jsou úspěšní v multitaskingu

Jako pracovité znamení jsou Štíři velice úspěšní v dělání více věcí najednou. Často jim to však jen přidává na stresu, a tak by si občas měli raději najít více času.

6) Umí naslouchat

Štíři jsou spíše uzavření, ale to z nich dělá i dobré posluchače. Možná budete až překvapení, jak moc si o vás dokážou zapamatovat. Malé detaily z vašich rozhovorů jsou totiž v hlavě schopni udržet překvapivě dlouho.

7) Jsou pomstychtiví

Štíři nejsou zrovna odpouštěcím typem. Jsou schopní držet dlouholeté pře a jejich zášť vůči někomu jen tak nepoleví. Na první pohled se tedy mohou zdát klidní a neškodní, ale umí se i naštvat a v takových chvílích si je raději nepřejte potkat. Navíc touží i po pomstě a umí dobře manipulovat. Je to ale hlavně proto, že zrada je bolí více než ostatní a své pocity vnímají opravdu intenzivně. Po druhých chtějí jen upřímnost, a pokud jim ji nejsou schopni poskytnout, musí čelit následkům.

8) Někdy se s nimi nedá vydržet

Štíři jsou někdy zkrátka až moc intenzivní. A to nejen svými pocity, ale i náladami a výlevy emocí. Pokud se tedy necítí dobře, je s nimi doslova k nevydržení.

9) Drama není jejich šálek kávy

Protože Štíři oceňují otevřenost a pravdu, uměle vytvářené drama jim nic neříká. Chtějí se vídat hlavně s lidmi, kteří je nějakým způsobem inspirují, a dramatickým scénám se raději vyhýbají.

10) Spoléhají se hlavně na sebe

Štíři jsou největšími samotáři zvěrokruhu. Je to hlavně tím, že se ve většině případů spoléhají jen na sebe a svou intuici. Druhým se otevřou, až když se s nimi cítí dostatečně bezpečně. Věří ale, že když jim je nejhůř, nezachrání je nikdo jiný než oni sami. Možná si to sami přivolávají, ale pravdou je, že se o sebe dokážou postarat.

Zdroj článku: